Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Jurist Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) ZZP

Geplaatst 25 nov. 2021
Project ID: YIS 9105134
Plaats
Deurne
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 25 nov. 2021
Einde: 25 mei 2022
Tarief
60 - 72 €/uur

Sollicitatie deadline: 30-11 12:00

Startdatum: z.s.m.

Einddatum: n.v.t.

Uren p week: Minimaal 32 tot 36 uur per week

Functieschaal: 10 (geen knock-out criteria)

 

Als team VTH zijn we bezig met vergunningverlening, toezicht en handhaving binnen de gemeente Deurne, met uitzondering van milieuzaken.

 

Er zijn veel ontwikkelingen gaande, zo wordt er volop gewerkt aan de implementatie van de omgevingswet, vernieuwen we manieren van werken en processen. Als jurist VTH heb je een veelzijdig takenpakket. Zo biedt je de juridische ondersteuning aan je collega’s vergunningverlening (WABO, APV en bijzondere wetten), je beoordeelt handhavingsverzoeken en voert handhavingsprocedures uit. Je stelt verweerschriften op voor bezwaar- en beroepsprocedures tegen vergunningen en handhavingsbesluiten en voert het verweer bij hoorzittingen. Je voert de toetsing uit in het kader van de Wet Bibob op diverse beleidsterreinen en brengt hierover een advies uit. Daar waar nodig verdedig je vervolgens het genomen besluit bij bezwaar en (hoger) beroep. Met belanghebbenden en de toezichthouders heb je veel contact. Je verzamelt alle kennis en informatie rond de zaken die je behandelt. Je bent analytisch en houdt overzicht in het bewaken van de juridische termijnen. Je werkt veel samen met collega’s uit je team, van andere afdelingen en met verschillende instanties. Daarnaast ben je vraagbaak binnen het team en geef je gevraagd en ongevraagd juridisch advies en vervul je de rol van adviseur voor het gemeentebestuur.

 

We zoeken dus twee enthousiaste collega’s die initiatief nemen en vernieuwing brengen.

 

Heb je een frisse blik en ben je altijd op zoek naar hoe we het nog beter kunnen doen? Vind je het interessant om bezig te zijn met zaken als ondermijning, kinderopvang en/of de implementatie van de omgevingswet? Weet je als geen ander dat integraal werken van groot belang is en heb je dit hoog in het vaandel staan? Vind je het daarnaast leuk om af en toe met het PIT (Peelland Interventie Team) het veld in te gaan? Zoek je altijd naar oplossingen? Denk je graag out-of-the box en vanuit een creatieve invalshoek? Dan pas je als jurist VTH zeker bij ons! 

 

 

Wat neem je mee als Jurist Vergunningen, Toezicht en Handhaving?

- Je hebt een afgeronde juridische opleiding op tenminste HBO

niveau, gericht op het vakgebied.

- Als je al relevante werkervaring hebt, is dat een pré.

- Je vindt het leuk om het overzicht hebben en regie te nemen.

- Je voelt je verantwoordelijk om er voor te zorgen dat de inwoner van Deurne (jouw “klant”) goed geholpen wordt.

- Je bent een stevige sparringpartner voor bestuur en externe partijen en je hebt gevoel voor bestuurlijke belangen.

- Je bent in staat verschillende belangen tegen elkaar af te wegen en dan je eigen weg te kiezen.

- Je hebt goede communicatieve vaardigheden. Je bent in staat alle materie mondeling en schriftelijk te vertalen in een voor bestuur, collega’s en inwoners te begrijpen verhaal.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten