Gemeenteprojecten

Freelance Jurist Vastgoed en Grondzaken

Geplaatst 19 mei 2021
Project ID: YIS000710
Plaats
Eersel
Duur
4 maanden
(15 jun. 2021 - 15 okt. 2021)
Uren/week
8 hrs/week
Tarief
62 - 80 €/hr

De gemeente Eersel bestaat uit een zestal karakteristieke dorpen, is volop in ontwikkeling en gelegen in het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant. Een fijne omgeving om te wonen, te werken, te recreëren en te genieten: “Kempisch wonen in een wereldregio”, dat is de gemeente Eersel.


De gemeente Eersel is zich terdege bewust van de veranderende rol van de overheid. Onderdelen daarvan zijn de veranderende, meer gelijkwaardige, relatie met burgers en ondernemers alsmede het besef dat de gemeente zich bevindt in een wereld die steeds minder (letterlijke) grenzen kent. Eersel wil daarom invulling geven aan deze 21e-eeuwse cultuur, waarbij we als gemeente ruimte geven aan de netwerksamenleving.


Samen met partners stimuleert de gemeente Eersel een duurzame dynamische en innovatieve cultuur waarin initiatieven uit de dorpen en uit de regio leidend zijn met als doel ons functioneren telkens te blijven verbeteren. Een goede dienstverlening en het zoeken naar nieuwe mogelijkheden staan daarbij centraal. Wij dagen je uit om samen met ons verder te werken aan de toekomst van de gemeente Eersel.


Ter vervanging van onze collega tijdens haar zwangerschapsverlof zijn wij op zoek naar een enthousiaste, toegankelijke en accurate Jurist vastgoed en grondzaken (aantal uren p.w. in overleg te bepalen).

 

Wat ga je doen:

Als jurist vastgoed en grondzaken maak je onderdeel uit van het team vastgoed. U heeft kennis van het algemene verbintenissenrecht en het goederenrecht. De focus ligt vooral op het opstellen en beoordelen van overeenkomsten van grond- en vastgoedzaken onder andere op het gebied van koop, huur, pacht, ingebruikgeving van onroerende zaken, het vestigen van zakelijke rechten (erfpacht, opstal, erfdienstbaarheden) en gemeentelijke kostenverhaal (anterieure exploitatieovereenkomsten). Je adviseert bij diverse grondzaken gerelateerde projecten, zoals snippergroenprojecten maar ook over privaatrechtelijke overheidsaansprakelijkheid.

Tevens geef je (gevraagd en ongevraagd) juridisch advies aan bestuur en organisatie in (privaat) juridische zaken. Je bent dus breed inzetbaar!


Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand die accuraat werkt, communicatief vaardig is en zelfstandig kan werken. Ook is het belangrijk dat je juist weet te handelen in conflictsituaties en dat je gevoel hebt voor bestuurlijke verhoudingen.

 

Plaats in de organisatie

Je komt te werken binnen team Vastgoed dat onderdeel is van de afdeling Bedrijfsvoering. Je opereert met een grote mate van zelfstandigheid samen met de overige medewerkers van het team Vastgoed. Als teamplayer stem je veelvuldig af met je collega’s binnen het team Vastgoed en de rest van de organisatie. Je valt onder de verantwoordelijkheid van het afdelingshoofd Bedrijfsvoering.


Functie-eisen

  • Minimaal afgeronde HBO opleiding op het gebied van privaatrecht;
  • minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur, binnen een gemeente;
  • Je hebt kennis van en affiniteit met privaatrecht;
  • Communicatief vaardig en initiatiefrijk;
  • Je bent proactief en draagt bij aan de verdere professionalisering en doorontwikkeling van het team.


Sollicitatie deadline is 26-5 om 15:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten