Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance jurist subsidiezaken (zzp)

Geplaatst 2 mrt. 2022
Project ID: YIS 9110405
Plaats
Leeuwarden
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 apr. 2022
Einde: 30 sep. 2022
Tarief
Onbekend

Deadline sollicitatie: 14-03 12:00

Start: 01 april

Duur: 6mnd

Uren: 32-36 uur per week

Schaal: 11 conform CAO Provincies

 

Op de afdeling Subsidiezaken helpen wij door het verstrekken van subsidies om organisaties, clubs, bedrijven en andere instellingen mooie initiatieven te laten ontplooien die bijdragen aan de kwaliteit van leven en het geluk van iedereen in Fryslân. 

Ongeveer 50 collega’s verdeeld over meerdere subsidie- en ondersteunende teams voeren daartoe jaarlijks onge-veer 60 subsidie regelingen uit. Naast 60 incidentele subsidies en de subsidies voor ongeveer 70 boekjaarinstellingen. Daarnaast verzorgt de afdeling Subsidiezaken de uitvoering en beheer van de subsidies van het Waddenfonds. 

 

Als juridisch adviseur ben je een aanspraakpunt voor diverse onderdelen binnen de provinciale organisatie daar waar het gaat om (complexe) juridische vraagstukken op het gebied van subsidies. In dit verband adviseer je zelfstandig, maar soms ook gezamenlijk met collega’s. Hierbij geef je onder andere advies en ondersteuning bij de behandeling van subsidie gere-lateerde aanvragen, handel je bezwaar- en beroepszaken af, stel je subsidieregelingen op. 

Ook geef je juridisch advies op bestuur stukken voor Gedeputeerde Staten en draag je bij aan het verbeteren van de juridi-sche kwaliteitszorg.  

Binnen de afdeling Subsidiezaken ben je in de dagelijkse praktijk zowel gekoppeld aan één van de vier uitvoeringsteams, als aan het team juristen.

 

De collega die wij zoeken:

•   Heeft een voltooide HBO of Universitaire studie Nederlands recht;

•   Heeft ruime ervaring in een aan subsidies gerelateerde juridische functie bij de overheid;

•   Heeft ervaring met complexe juridische dossiers en het opstellen en toetsen van regelgeving;

•   Heeft kennis van subsidierecht en bestuursrecht

•   Heeft een scherp analytisch en conceptueel vermogen en kan (soms niet vastomlijnde) beleidsdoelen vertalen naar juridische kaders;

•   Heeft gezag als juridische deskundige,

•   Is adviesvaardig en kan zich prima staande houden in kwesties met uiteenlopende belangen;

•   Heeft ervaring met het afhandelen van bezwaar en beroepsprocedures;

•   Is oplossingsgericht vanuit een open, flexibele en creatieve houding gericht op samenwerking;

•   Is proactief in samen opereren en het geheel overzien, waarbij het gevraagde resultaat behaald wordt.

Maar is bovenal een prettige collega!

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten