Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance jurist schaarse vergunningen (zzp)

Geplaatst 4 mei 2022
Project ID: YIS 9114131
Plaats
Lelystad
Uren
16 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 16 mei 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 13 mei 2022 12:00

Startdatum: z.s.m. 

Duur opdracht: circa 6 maanden

Aantal uren week: 8-16

Richttarief: 90 euro all-in

 

Gemeente Lelystad

Lelystad is in ontwikkeling. Een veranderende samenleving, die andere eisen aan de overheid stelt, vraagt om een andere manier van organiseren. 

Gemeente Lelystad zit in een transitiefase waarin teams worden gevormd die aan gezamenlijke opgaven in de samenleving werken en dit zo veel mogelijk zelf organiseren. Waarbij vertrouwen geven en verantwoordelijkheid nemen de uitgangspunten zijn. 

Daarnaast ontwikkelen we als gemeente Lelystad verder door maximaal in te zetten op een dienstverlenende en gastvrije organisatie. Alles staat in het teken van onze bedoeling, het excellent faciliteren van onze inwoners, ondernemers, klanten en stakeholders. Hier geven we als Stadstoezicht Lelystad, onderdeel van Dienstverlening, inhoud aan.

 

Stadstoezicht Lelystad

De medewerkers van Stadstoezicht Lelystad zijn dienstbaar waar het kan, en treden op waar dat nodig is. We denken en handelen van ‘buiten naar binnen’. We zijn een klantgericht team dat haar inwoners, ondernemers en instellingen centraal stelt. Een team dat haar klanten goed en met respect behandeld, met hen meedenkt zonder onnodige lasten. Zo bouwen we samen aan een stad waar het goed wonen, leven, werken en recreëren is. 

Stadstoezicht Lelystad bestaat uit drie werkvelden die zich bezighouden met Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH): Toezicht en Handhaving is actief en zichtbaar aanwezig in de openbare ruimte, voert adresonderzoeken uit, toetst onder andere evenementen en drank- en horecavergunningen. Veiligheidsvergunningen houdt zich onder andere bezig met het verstrekken van vergunningen of ontheffingen op het gebied van drank- en horeca, APV en evenementen. 

Het werkveld Juridische zaken zorgt voor de juridische afhandeling van geconstateerde waarnemingen, meldingen, bezwaren en beroepsprocedures. 

Stadstoezicht Lelystad bestaat uit ongeveer vijfentwintig mensen.

 

Wie zoeken we

Binnen het werkveld Juridische zaken werkt een aantal specialisten samen om de handhavingstaken juridisch correct uit te voeren. 

Daarnaast levert het werkveld bredere juridische ondersteuning binnen het team. Het werkveld (bestaande uit de senior-jurist en 8 collega’s) werkt nauw samen met inwoners, ondernemers, instellingen en andere organisatieonderdelen. Service- en resultaatgericht werken vinden wij belangrijk, net als betrokkenheid, probleemoplossend en aanspreekbaarheid. 

We werken binnen de gemeente Lelystad met zelf organiserende teams en we verwachten dat je je verantwoordelijkheden daarin neemt.

 

Wat ga je doen

Je coördineert de processen rond een aantal ingewikkelde (schaarse) vergunningsprojecten. Ook lever je de juridische kennis in die projecten en verzorg je de juridische stukken, behandel je de bezwaar- en beroepsprocedures op dat gebied voer je daarover gesprekken. Je voert indien nodig overleg met portefeuillehouders en (externe) adviseurs.

Daarnaast vertegenwoordig je de gemeente in bezwaar- en beroepsprocedures. Je beschikt over politieke sensitiviteit om effectief te kunnen opereren binnen een ambtelijke organisatie.

 

 

Functie-eisen

- WO-diploma Rechtsgeleerdheid en ervaring met het Bestuursrecht;

- Kennis en/of ervaring met verdeling van schaarse vergunningen; 

- Minimaal 2 jaar relevante werkervaring;

 - Goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;

 - Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;

- Aantoonbare coördinerende kwaliteiten; 

- Positief kritisch en analytisch ingesteld; 

- Flexibel, pro actief, loyaal en enthousiast; 

- Creatief, lef, en doortastend; 

- Samenwerken en netwerken is een kernkwaliteit;

 

De competenties zoals verwoord in de opdracht- en kandidaat omschrijving worden tijdens het

gesprek getoetst en/of in de motivatiebrief door de gemeente beoordeeld.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten