Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance jurist ruimtelijke ordening (zzp)

Geplaatst 25 jun. 2024
Project ID: YIS 9160683
Plaats
Venray
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar, 1 maand
Start: z.s.m.
Einde: 31 jul. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 31 jul. 2024 09:00

Gemeente Venray zoekt een Jurist RO/Planoloog

Startdatum: z.s.m.

Einddatum: 31-7-2025

Aantal uur: 24-36 uur

Functieschaal: 11

Tarief: €90 - €112

Een planoloog of jurist ruimtelijke ordening met medior of senior ervaring. Voorkeur gaat uit naar 36 uur maar een goede kandidaat voor 24 uur is ook welkom.


Wat je gaat doen

Als beleidsadviseur fysieke leefomgeving geef je planologisch en juridisch advies en begeleidt je ruimtelijke initiatieven en plannen, zowel in het stedelijk als in het landelijk gebied. Bij deze initiatieven ben je verantwoordelijk voor de intake, begeleiding van de planvorming en de uiteindelijke ruimtelijke procedure.

Daarnaast stel je beleid op of geeft advies bij andere integrale beleidsplannen en projecten als de transitie buitengebied, integrale centrumvisie en/of projectregie van ontwikkellocaties of woningbouw. Jij kunt zelfstandig werken maar weet als geen ander dat integraal werken bij dit soort projecten van groot belang is en je hebt het daarom hoog in het vaandel staan. Je brengt een vernieuwende en frisse blik mee vanuit een flexibele denkrichting.

Omdat je op veel verschillende niveaus communiceert (inwoners, organisaties, collega’s, bestuur, enz.) helpt het als je over goede communicatieve vaardigheden beschikt en sensitief bent.

Hierbij betrek je actief je collega’s maar ook organisaties buiten de gemeente, zoals provincie en waterschap. Daarbij ben jij ook verantwoordelijk voor de implementatie van nieuwe wet en regelgeving. Je voelt je eigenaar.

Ook heb je een belangrijke rol bij de invoering van de omgevingswet en de transitie naar een omgevingsplan. Je volgt de ontwikkelingen op dit gebied en bent in staat daarover keuzes te maken en de nieuwe werkwijze in te bedden in de organisatie en werkt mee aan het opstellen van omgevingsplannen. Je werkt intensief samen met de juristen omgevingsrecht van team VTH. Met de omgevingswet worden taken steeds meer gezamenlijk opgepakt om te komen tot het beste resultaat.

Binnen deze afwisselende functie lever je een bijdrage op diverse niveaus: operationeel, tactisch én strategisch. Met jouw proactieve houding, je vermogen om te verbinden en je aantoonbare kennis en affiniteit met ruimtelijke ordening, lever jij jouw bijdrage aan een betere fysieke leefomgeving, waarbij burgers en belanghebbenden centraal staan.

Jouw werkzaamheden

  • Het begeleiden en beoordelen van en inhoudelijke advisering op ruimtelijke procedures / projecten en andere inhoudelijke vraagstukken op het gebied van de fysieke leefomgeving.

  • Het begeleiden van de implementatie van nieuwe wet- en regelgeving zoals de Omgevingswet.

  • Het behandelen van (complexe) individuele ruimtelijke initiatieven.

  • Beleidsadvisering op specifieke vraagstukken samenhangend met de fysieke leefomgeving.

  • Publiceren van ruimtelijke plannen.

  • Je vertegenwoordigt de gemeente bij beroepszaken.


Wie ben jij

Een pro-actieve, resultaatgerichte doorpakker met vakinhoudelijke kennis. Hierbij is een afgeronde studie planologie, ruimtelijke ordening, sociale geografie óf juridische opleiding op tenminste HBO niveau gericht op omgevingsrecht en enkele jaren ervaring op het terrein van ruimtelijke ordening. Daarnaast heb je of kun je:

  • Ervaring met het werken binnen een politieke context.

  • Gevraagd en ongevraagd advies geven aan het bestuur over ruimtelijke ontwikkelingen.

  • Zelfstandig én in teamverband te werken.

  • Goede sociale en communicatieve vaardigheden en bent vaardig in het optreden als adviseur.

  • Werken vanuit een integrale aanpak.

  • Flexibel en creatief werken en denken in oplossingen en mogelijkheden.

  • Sterk analytisch vermogen.

Gemeente Venray en jouw team

De gemeente Venray heeft een koers uitgezet waarin flexibiliteit, samenwerking en de vraag van de klant de kernwoorden zijn. Venray heeft nadrukkelijk een eigen ambitie en koers, maar die alleen in samenwerking met vele (externe) partners gerealiseerd kan worden. De gemeente stimuleert de kracht van de samenleving, faciliteert initiatieven en werkt aan zaken waar ze zelf voor aan de lat staat. Deze ambitie heeft ook gevolgen voor de bedrijfsvoering en de manier waarop medewerkers hun werk doen: zelfstandig, met een duidelijk beeld van de klantvraag, gericht op samenwerking én op het behalen van concrete resultaten.

De organisatie bestaat uit drie afdelingen en één stafafdeling. Elke afdeling is onderverdeeld in teams. Totaal werken er ruim 350 medewerkers bij de gemeente Venray.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten