Gemeenteprojecten

Freelance jurist RO (bestemmingsplannen)

Geplaatst 1 mrt. 2021
Project ID: YIS000487
Plaats
Geldrop
Duur
9 maanden
(14 mrt. 2021 - 30 dec. 2021)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
Unknown

De gemeente Geldrop-Mierlo heeft subsidie gekregen ihkv “woningbouw-impuls” om 800 woning op korte termijn bij te bouwen.

We zoeken ter aanvulling van het team, bestaande uit 18 medewerkers, een 2-tal (juridisch) beleidsmedewerkers RO. Naast het behandelen van specialistische vraagstukken, faciliteer je initiatiefnemers bij de planvorming en de voorbereiding van een bestemmingsplanprocedure. Je zorgt er voor dat alle interne en externe partners hun rol kunnen spelen en hun verantwoordelijkheid nemen. Je bent opdrachtgever voor de bestemmingsplannen die in onze opdracht worden gemaakt en toetst de bestemmingsplannen die door derden worden aangeleverd.

 

Daarnaast:

·        Geef je juridische adviezen t.a.v. ruimtelijke ordening.

·        Ben je aanspreekpunt en klankbord en informeer en adviseer je het bestuur, initiatiefnemers en burgers in het proces rondom RO-procedures.

·        Adviseer je de verantwoordelijk wethouder(s) en het college.

·        Ben je in het recht vertegenwoordiger van de gemeente bij het behandelen van bezwaar- en beroepsprocedures bij de rechtbank of Raad van State, indien dat aan de orde zou zijn.

 

Toelichting:

We zoeken zelfstandige adviseurs, medior of senior;

In coronatijd kom je immers weinig bij elkaar en is ondersteuning al lastig genoeg. Bovendien wordt veel van huis uit gewerkt, voorlopig. Uiteraard kan de kandidaat wel degelijk overleggen met het team, want dat ik ook nodig voor de inhoudelijke kant van deze aanvraag.


We gaan als profiel uit van een jurist, maar ervaren planologen zouden zeker ook een optie kunnen zijn. Er is een bandbreedte voor het aantal uren, geef dit duidelijk in je motivatiebrief aan.


Sollicitatie deadline is maandag 8 maart om 09:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten