Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance jurist privaatrecht (zzp)

Geplaatst 15 jul. 2024
Project ID: YIS 9162098
Plaats
Diemen
Uren
24 uur/week
Periode
2 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 1 okt. 2024
Tarief
75 - 84.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 5 aug. 2024 12:00

Start en einddatum: zsm voor in ieder geval 3 maanden (maar eventueel langer, het ligt eraan wanneer er een vaste medewerker wordt gevonden)

Optie tot verlenging: ja

Functieschaal: 10

Graag motivatie (als die er is), beschikbaarheid (vakantieplannen) opnemen in het CV (geen overige informatie zoals; contactpersoon leverancier, uurtarief of bedrijfspresentatie)

Hybride werken: liever niet. het team werkt vrijwel altijd op kantoor en ivm het bespreken van casussen zouden ze graag op locatie kunnen overleggen.

Duo+

Uren per week: 24,00

Standplaats: Diemen

Max tarief: € 84,50



Team JZ bij DUO+

Binnen het team werken 10 juristen en 1 administratief ondersteuner. Het is een divers team wat samen veel werk verzet. Het bestaat uit harde werkers, maar ook harde genieters. Er is veel humor en tijd voor een grapje, maar je moet wel tegen een stootje kunnen. De workload kan erg fluctueren dus stressbestendigheid en flexibiliteit is een must. De juristen hebben ieder een eigen specialisme, maar zijn ook allemaal bekend met de basiswerkzaamheden binnen een gemeente. Zo kan iedereen op elkaar rekenen en op elkaar bouwen. Eén team, één taak.

Op dit moment pakt de manager voor 50% ook de rol van jurist Privaatrecht. Dit wordt te veel en er is hier ondersteuning voor nodig. Hier is een vaste plek voor binnen het team en die werving wordt opgezet. Echter zijn ze in de tussentijd op zoek naar een tijdelijke oplossing. De looptijd is dus even afhankelijk van hoe snel er een vaste medewerker wordt gevonden, maar is in ieder geval 3 maanden.

Taken zijn:

  • Adviseren van zowel de interne organisatie (ambtelijk) als het college en de gemeenteraad (bestuurlijk) op het gebied van algemeen privaatrecht. De vraagstukken kunnen betrekking hebben op de volgende onderwerpen, maar zijn niet beperkt tot: contracten/ overeenkomsten recht, algemene voorwaarden, huurrecht, aanbestedingsrecht, arbeidsrecht, aansprakelijkheidsrecht en Avg.

  • Zelfstandig opstellen van privaatrechtelijke overeenkomsten;

  • Bijdragen aan het in goede banen leiden van onderhandelingen met de verschillende opdrachtgevers;



Wat wordt er van je gevraagd?

  • WO werk- en denkniveau en een afgeronde Rechtenopleiding bij voorkeur een master (algemeen) privaatrecht en/of Rechtsgeleerdheid;

  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift;

  • Ervaring met vergelijkbare werkzaamheden binnen gemeenten of overheid is vereist;

  • Een pragmatische, analytische en oplossingsgerichte aanpak;

  • Is in staat verder te kijken dan de directe vraag;

  • Signaleert de kansen en verschillenden risico’s en weet dit in begrijpelijke taal over te brengen aan de opdrachtgever(s);

  • Is op de hoogte van relevante wet- en regelgeving;

  • Is in staat onder (tijds)druk te presteren

  • Bij voorkeur een kandidaat die de geprefereerde uren op kantoor in Diemen werkt. Dat is dan op dinsdag, woensdag en donderdag.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten