Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance jurist openbare ruimte en vastgoed (zzp)

Geplaatst 14 apr. 2022
Project ID: YIS 9113165
Plaats
Venray
Uren
24 uur/week
Tarief
Onbekend

Startdatum: z.s.m.

Einddatum: verwachting is 3 tot 5 maanden

Uren per week: 24-36 uur

Richtlijn tarief:  € 109. 

Deels thuiswerken is mogelijk

We zoeken een medior/senior met meerdere jaren werkervaring. 

 

Als jurist openbare ruimte heb je een afwisselende baan. Je begeeft je zowel op het gebied van het bestuurs- als het privaatrecht. Je bent belast met de advisering over juridische vraagstukken die spelen binnen de openbare ruimte. Je staat voor de kwaliteit van het juridisch advies en begeleidt de juridische junior binnen het team. Met jouw doelgerichte visie, daadkrachtige wijze, pragmatische blik en stressbestendige houding ben je in staat om juridisch en bestuurlijk complexe dossiers op te lossen.

 

·       Je adviseert over, stelt op en/of beoordeelt overeenkomsten. Denk hierbij aan huur- of bruikleenovereenkomsten en overeenkomsten voor het vestigen van zakelijke rechten voor het vastgoed van de gemeente.

·       Je behandelt aansprakelijkstellingen (schade). Deze kunnen zowel op het privaatrecht als bestuursrecht gebaseerd zijn.

·       Je levert input aan het contractenbeheer in het kader van vastgoed en gemeentelijke accommodaties.

·       Je adviseert over uiteenlopende juridische kwesties en vraagstukken binnen de openbare ruimte (zowel privaat- als bestuursrechtelijk van aard).

·       Je levert een bijdrage aan de juridische vertaling van verduurzaming van het gemeentelijk maatschappelijk vastgoed.

·       Je behandelt bezwaar- en beroepschriften en vertegenwoordigt het gemeentebestuur in bezwaar- of (hoger) beroepsprocedures.

·       Je voert procedures in privaatrechtelijke dossiers en/of coördineert dossiers die zijn uitgezet bij advocatenkantoren voor zover die betrekking hebben op de openbare ruimte en/of aansprakelijkheid.

·       Je neemt deel in projecten daar waar die het gemeentelijke vastgoed en/of de openbare ruimte betreffen, zoals bijvoorbeeld het accommodatiebeleid, het project “Behoud eigendomsrecht en aanpak van gebruik gemeentegrond zonder toestemming”.

·       Je werkt mee aan het opstellen van verordeningen, beleidsregels en je schrijft adviesnota’s voor het College van B&W.

·       Je begeleidt de junior jurist openbare ruimte.

 

Functie vereisten:

Je hebt een academisch werk- en denkniveau en verder:

·       Beschik je over een afgeronde opleiding Nederlands recht;

·       Kennis en ervaring op het gebied van bestuurs- en privaatrecht is een pré, waarbij het zwaartepunt op het privaatrecht ligt.

·       Beschik je over juridische adviesvaardigheden en heb je oog voor de vertaling van de toepasselijke juridische kaders naar de praktijk;

·       Heb je hebt een politieke antenne.

·       Beschik je over enkele jaren relevante werkervaring.

·       Sta je sterk in je schoenen en beschik je over goede communicatieve vaardigheden.

·       Ben je een echte verbinder.

·       Ben je in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken, beslissingen te nemen en creatieve oplossingen te bedenken.

·       Kennis van het beheerprogramma Axxerion en Nedbrowser is een pré

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten