BIZOB

Freelance jurist openbare ruimte - 4 uur (zzp)

Geplaatst 13 okt. 2023
Project ID: YIS 9141288
Plaats
Sint-Michielsgestel, Hybride
Uren
4 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 16 apr. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 20 okt. 2023 14:00

Start: zsm

Eind: 16-4-2024 (verlenging mogelijk)

Uren: gemiddeld 4-8 per week, geen vaste dagen of uren

Schaal: 10

Senioriteitsniveau: Medior

Gemeente is op zoek naar expertise, kandidaat hoeft niet altijd op locatie te zijn, maar uit ervaring is duidelijk dat geheel remote of een te grote afstand niet wenselijk is. Ervaring in vakgebied is belangrijk.



Ben jij klaar voor een positie als Jurist Openbare Ruimte? De gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel nodigen jou uit om deel uit te maken van ons dynamische team!

Jouw Rol:

Als Jurist Openbare Ruimte werk je met de teams Inrichting Verkeer en Reiniging, Beheer en Uitvoering, en Wijkbeheer om een breed scala aan juridische vraagstukken in de openbare ruimte aan te pakken. Dit omvat zaken variërend van groenvoorzieningen in de stad tot verkeer, wegen en waterbeheer. Je schakelt hierbij naadloos tussen de juridische aspecten en de politieke gevoeligheden.

Je zult fungeren als een coachende vraagbaak voor je collega's, met name in complexe juridische situaties en vragen die opkomen binnen de vakafdelingen. Daarnaast draag je bij aan de kwaliteit van beleids- en besluitvorming door proactief juridisch advies te verstrekken over verordeningen, beleidsregels en processen.

Samenwerken en kennisdeling staan centraal in je rol. Je adviseert je collega's met juridisch inzicht en beoordelingen, of de situatie nu publiekrechtelijk of privaatrechtelijk is. En in juridische procedures vertegenwoordig je je opdrachtgever. Je stelt verweerschriften op bij bezwaar- en beroepsprocedures. 

Het Team:

Je zult werken met teams zoals Inrichting Verkeer & Reiniging (IVR), Beheer & Uitvoering (B&U), en Wijkbeheer (WB), die samen de openbare ruimte van de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel beheren. Onze aanpak omvat zowel aanleg- en onderhoudsmaatregelen als het ontwikkelen van beleids- en beheerplannen. We geloven in samenwerking en synergie met andere afdelingen, waarbij we de verwachtingen van onze inwoners en bedrijven hoog in het vaandel houden. Je rapporteert aan de teamleider IVR.

Jouw Profiel:

Je bent bij voorkeur in het bezit van een afgeronde juridische HBO of WO opleiding, en je hebt enkele jaren relevante ervaring opgedaan waardoor je snel zelfstandig aan de slag kunt.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten