Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance jurist omgevingswet (zzp)

Geplaatst 11 aug. 2022
Project ID: YIS 9119268
Plaats
Venray, Limburg
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 15 sep. 2022
Einde: 14 sep. 2023
Tarief
70 - 85 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 18 aug. 2022 12:00

Startdatum: 15 september 2022

Einddatum:14 september 2023

Functieschaal 11

Aantal uur per week: 36 uur

Tariefindicatie: €85 (Een hoger tarief is bespreekbaar, mits dat in lijn is met de kwaliteit van het cv) 

 

Vacature Jurist Omgevingsrecht

 

“Als jurist ben je bekwaam in het omgevingsrecht van waaruit je helder advies geeft aan het bestuur en collega’s en je de belangen van de burger steeds behartigt.”

 

Over de functie

Als jurist omgevingsrecht houd je je bezig met het adviseren van het bestuur en van collega’s over (complexe) ruimtelijke plannen en omgevingsvergunningen. Daarnaast behandel je bezwaar- en beroepsprocedures en WOO-verzoeken. Ook draag je actief bij aan de transitie van de het huidige omgevingsrecht naar het nieuwe stelsel onder de Omgevingswet. Jouw werkzaamheden dragen bij aan de juridische kwaliteitszorg binnen het ruimtelijk domein.

Wat zegt jouw collega?

Geen dag hetzelfde

“ik werk sinds november vorig jaar voor de gemeente Venray en tijdens mijn sollicitatiegesprek werd gezegd dat het een ‘warm bad’ is. En dat ervaar ik ook echt zo. We werken samen aan de opgaven voor onze stad, met elkaar maken we het woon- werk- en leefklimaat voor onze inwoners iedere dag een beetje beter. Ik werk in een ambitieus team, met jonge en oudere collega’s. Er wordt serieus gewerkt maar er is ook zeker ruimte voor ontspanning en een grapje op z’n tijd. In deze baan is geen dag hetzelfde! En wat ik ook belangrijk vind: er is alle ruimte om mijn eigen ideëen en suggesties in te brengen én uit te voeren.”

 

Wat is nog meer handig om te weten over deze rol?

●    Je werkt zowel voor team RO (ruimtelijke plannen), als voor team VTH (omgevingsvergunningen).

Requirements:

Wat breng jij mee?

Als jurist werk je nauwgezet en klantgericht, waarbij je je flexibel opstelt. Je beschikt over een pro-actieve houding waarbij je creatief denkt in oplossingen terwijl je integriteit hoog houdt. En verder:

●    heb je een afgeronde, relevante, juridische opleiding;

●    heb jij relevante werkervaring bij de lokale overheid;

●    begrijp je de politiek-bestuurlijke context waarin je werkzaam bent en beschik je over de nodige ‘senstiviteit’;

●    sta je stevig in jouw schoenen en dat blijkt onder meer uit de wijze waarop je communiceert;

●    is samenwerken vanzelfsprekend voor je;

●    werk en denk je integraal;

●    ben je flexibel, creatief en denk je in mogelijkheden;

●    heb je een sterk analytisch vermogen en ben je resultaatgericht.

 

Arbeidsvoorwaarden

Je gaat aan de slag bij een ambitieuze organisatie, waar in een plezierige sfeer met ‘het hart, hard wordt gewerkt’.

Een bijzonder inspirerende en moderne werkplek in het gemeentehuis, een voormalig klooster met imposant glas in lood, authentieke gangen en ruimtes en de indrukwekkende kapel!

Wie zoekt de gemeente Venray?

Een omgevingsjurist voor de duur van maximaal één jaar , schaal 11.

Over werken bij gemeente Venray

De gemeente werkt vanuit haar koers waarin flexibiliteit, samenwerking en de vraag van de klant de kernwoorden zijn. Venray stimuleert de kracht van de samenleving, faciliteert initiatieven en werkt aan zaken waar ze zelf voor aan de lat staan. Dit resulteert binnen de organisatie in een fijne werksfeer waarbij medewerkers de kracht ervaren om zelfstandig aan te pakken, met een duidelijk beeld van de klantvraag, gericht op samenwerking én werken met focus op het behalen van concrete resultaten. De organisatie bestaat uit circa 350 medewerkers in drie afdelingen en één stafafdeling. Team RO valt onder afdeling Stad dorpen wijken en team VTH onder afdeling Wonen werken Leven en werken nauw samen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten