Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance jurist natuurtaken (zzp)

Geplaatst 9 jul. 2024
Project ID: YIS 9161707
Plaats
Leeuwarden
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 2 sep. 2024
Einde: 2 mrt. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 17 jul. 2024 10:00

Startdatum: 1 september 2024

Duur opdracht: t/m 1 maart 2025 (vervanging zwangerschapsverlof)

Aantal uren week: 32-36 uur p/w

Inschaling: 11 CAO Provincie

Voorsteltermijn: woensdag 17 juli 10:00 uur

Terugkoppeling: zsm

Gesprekken: maandag 22 juli in de middag

Extra informatie: voor inhuur zijn geen vaste parkeerplaatsen beschikbaar in de parkeergarage. Voor eventuele sollicitatiegesprekken is er een uitzondering, omdat men dan als 'bezoek' geregistreerd wordt.

Provincie Fryslân en natuur

Provinsje Fryslân en natuer

De provincie is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de natuurregels in de omgevingswet. Als team verrichten wij taken in het kader van de bescherming van houtopstanden, Natura 2000-gebieden (hieronder vallen o.a. de effecten van stikstofdepositie) en flora en fauna. Daarnaast houden wij ons ook nog bezig met het borgen van de veiligheid op het wad tijdens wadloopactiviteiten.

Een functie met impact

In funksje mei impact

Als jurist geef je, samen met onder meer je collega-juristen, invulling aan deze functie. Als jurist ben je bezig met verschillende onderwerpen zoals soorten- en gebiedsbescherming (waaronder stikstof), beheer en schadebestrijding, houtopstanden en Natura 2000-gebieden. Dit houdt in dat je de eisen die volgen uit wet- en regelgeving vertaalt naar aspecten van vergunningen en handhaving.

Kortom, een uitdagende functie en een mooie opdracht waarbij we jouw expertise goed kunnen gebruiken!

Het werk in de praktijk

It wurk yn de praktyk

Wij zoeken van 1 september 2024 tot en met 1 maart 2025 een jurist voor het team groene regelgeving ter vervanging van een collega die met zwangerschapsverlof gaat. Als jurist signaleer je relevante ontwikkelingen om het proces van formele toestemmingverlening te actualiseren en optimaliseren. Je toetst besluiten, verwerkt handhavingsverzoeken of controlerapporten en bent inhoudelijk juridisch sparring-partner van de vergunningverleners en de bestuurders. Politiek-bestuurlijke aspecten spelen een grote rol in deze functie. Je bent breed inzetbaar voor algemene juridische werkzaamheden, zoals advies over GS-stukken en het aanpassen van verordeningen. Je adviseert het management en de betrokken gedeputeerde over belangrijke en complexe onderwerpen en vertegenwoordigt Gedeputeerde Staten bij de provinciale bezwarencommissie, de rechtbank en de Raad van State.

 

Verder kom je werken in een enthousiast, jong en gedreven team. 

Wie ben jij?

Wa bist do?

Wij zijn op zoek naar een collega die moeiteloos opereert binnen een politiek/bestuurlijke omgeving. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht en analytisch vermogen en bent gericht op oplossingen en resultaat. Je hebt een open houding  en bent gericht op samenwerking. Een collega die goed kan omgaan met werkdruk, verantwoordelijkheid neemt, oog voor kwaliteit heeft en coördinerende vaardigheden bezit. Daarnaast ben je positief ingesteld en kan je moeiteloos opereren in een omgeving die wordt gekenmerkt door verschillende partijen met sterk uiteenlopende belangen. Verder beschik je over:

 

·        Een voltooide universitaire of HBO-opleiding Nederlands recht

·        Kennis van de relevante wet- en regelgeving en minimaal 5 jaar werkervaring binnen het bestuursrecht;

·        Ervaring met handhavingszaken;

·        Ervaring met zelfstandig procederen;

·        Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden gecombineerd met overtuigingskracht, 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten