Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance jurist handhaving (zzp)

Geplaatst 15 mei 2023
Project ID: YIS 9133675
Plaats
Wormer, Hybride
Uren
28 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 5 jun. 2023
Einde: 4 dec. 2023
Tarief
70 - 95 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 22 mei 2023 14:00

Opdracht start op 5 juni aanstaande voor een periode van 6 maanden

28 uur per week

Functieschaal 10

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

We zijn op zoek naar een kandiaat die veel kennis en kunde heeft van het omgevingsrecht/Wabo en ervaring met het handhavingsinstrumentarium

Het moet iemand zijn die hier echt ervaring in heeft (geen junioren). Dit komt omdat het huidige team bestaat uit twee collega’s die we nog inwerken. We hebben dus geen tijd om nog de andere collega in te werken maar zouden het juist fijn vinden als we ook kunnen putten uit de ervaring van de inhuurkandidaat. Plug-and-play is dus erg belangrijk.

Wij zijn OVER:

de werkorganisatie van de gemeenten Oostzaan en Wormerland. Twee gemeenten die bestuurlijk zelfstandig zijn. OVER is een kleine maar fijne organisatie. Maar we zijn tegelijkertijd groot in onderwerpen. Dit komt door onze ligging, dicht bij de grotere steden Zaanstad en Amsterdam. Door die nabijheid kennen we veel van de uitdagingen van een grotere stad. Die tackelen we met een hecht team. Bij OVER heerst een vertrouwde sfeer.

 

WAT GA JE DOEN?

Je komt te werken binnen het team Juridische Zaken. Dit is een enthousiast en gedreven team van 6 juristen met ieder een eigen specialisme. Jouw specilisme is de omgevingswet:

In deze opdracht ga je aan de slag met complexe, politiekgevoelige en vaak langlopende handhavingszaken. Je overlegt met partijen die betrokken zijn bij het proces om te bekijken op welke wijze aan verzoeken tegemoet kan worden gekomen. Je vertegenwoordigt de gemeente in bezwaar-, beroep- en hoger beroepzaken. Je adviseert de burgemeester over de toepassing van handhavingsinstrumenten. Als jurist vervul je een vraagbaakfunctie voor medewerkers van de gemeente op het gebied van handhaving en denk je mee over oplossingen. Je geeft juridische adviezen over zaken en besluiten en hebt nauw contact met andere teams om zaken tot een goed einde te brengen.


BEN JIJ DIT?

  • Je beschikt over een relevante juridische opleiding en een HBO/WO-werk- en denkniveau.

  • Je hebt kennis van wet- en (beleids)regelgeving op het gebied van de WABO, APV, milieu en brandveiligheid.

  • Je bent initiatiefrijk, flexibel, kunt prioriteiten stellen en bent ‘omgevingsbewust’.

  • Je kunt je uitstekend uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten