Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance jurist handhaving (zzp)

Geplaatst 6 apr. 2022
Project ID: YIS 9112607
Plaats
Papendrecht, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 11 jul. 2022
Einde: 1 nov. 2022
Tarief
80 - 95 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 8 jul. 2022 12:00

Start: zsm in overleg

Aantal uren p/w: 24 uur met uitloop naar 36 uur (bespreekbaar)

Duur: minimaal 6 maanden met optie op verlenging

Max tarief: 95, schaal 10

 

Werken voor én met Papendrecht. Je creëert verbinding als jurist handhaving. Van inwoners tot wethouders. Altijd persoonlijk en met een oplossingsgerichte mindset voor handhavingscasussen en juridische vraagstukken Wabo. Klaar voor een nieuwe opdracht?

 

De opdracht:

Oplossingen bedenken op het gebied van handhaving. 

Als jurist handhaving ga je het gesprek aan met inwoners, ondernemers en bestuurders binnen de gemeente Papendrecht. 

Jouw doel: adviseren bij handhavingsbesluiten op het gebied van Wabo. 

Soms biedt je hulp aan medewerker van de gemeenten bij andere rechtsgebieden. Denk aan APV, bijzondere wetten of ondermijning. Die afwisseling van taken passen bij je, want je krijgt energie van het schakelen tussen diverse partijen. Tegelijkertijd ben je de vertegenwoordiger van onze gemeente bij het behandelen van bezwaar- en beroepsprocedures. 

Het team binnen Papendrecht wordt opgebouwd en graag maken we gebruik van jouw expertise en verbindende kwaliteiten. Sterker nog, je bent een inspiratiebron voor onze hele gemeente als het gaat over een integrale manier van samenwerken. 

Je bent zelfstandig verantwoordelijk voor:

·        Handhaven op dossierniveau;

·        Bedenken van nieuwe manieren om de huidige processen te verbeteren. Denk aan risicogericht handhaven;

·        Schakelen met medewerker, de wethouders en de burgemeester en coaching van twee junioren op de afdeling.

  

Wat breng je mee?

Je creëert draagvlak door écht naar je gesprekspartners te luisteren. Natuurlijk bekijk je de casussen vanuit verschillende perspectieven. Lukt mediation niet, dan zet jij de beschikbare juridische middelen in om te handhaven. 

Je bent zelfverzekerd, betrokken, kan zelfstandig werken en vooruitstrevend. Ook schakel je met gemak tussen interne en externe partijen. Daar sluit jouw manier van communiceren op aan. 

 

Daarnaast beschik je over:

·        Een hbo-diploma op juridisch gebied;

·        2 à 3 jaar werkervaring als jurist of juridisch adviseur binnen een gemeentelijke of overheidsorganisatie;

·        Kennis op het gebied van Wabo en gerelateerde zaken omtrent handhaving.

 

Waar kom jij te werken?

De gemeente Papendrecht telt ruim 32.000 inwoners die prettig wonen, werken en recreëren dankzij een gevarieerd woningaanbod, een eigen winkelcentrum en voldoende werkgelegenheid. Midden in het centrum staat ons moderne gemeentehuis waarin het fijn werken is. De gemeente kenmerkt zich door relatief veel groen terwijl de gemeente grenst aan stedelijk gebied. De gemeente Papendrecht is onderdeel van de regio Drechtsteden, een unieke vorm van intergemeentelijke samenwerking: ‘Samen stad aan het water’.

 

Wie zijn wij?

Het team veiligheid bestaat uit 21 enthousiaste medewerkers en bestaat uit Veiligheid, Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VVTH ). Het team bestaat uit verschillende disciplines met ieder hun eigen expertise. Jij bent de zelfstandige professional op het gebied van handhaving en WABO.

De gemeentelijke organisatie kent een platte organisatiestructuur. Onder leiding van de directie zijn er 8 teams. Elk team wordt direct aangestuurd door een teamleider. Dit betekent een open informele cultuur, korte lijnen en veel ruimte voor eigen initiatieven. We zijn een team in opbouw en er zijn veel nieuwe ontwikkelingen in wet-en regelgeving.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten