Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance jurist grondzaken (zzp)

Geplaatst 27 okt. 2023
Project ID: YIS 9142224
Plaats
Nieuwerkerk aan den IJssel
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar, 2 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
85 - 107 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 10 nov. 2023 12:00

Startdatum; z.s.m.

Duur opdracht: Min. 12 maanden 

Aantal uur per week vanaf 1-1-24: 32-35, november/december 2023: 16-26 uur per week

Schaal: 11

Deadline voor het aanbieden van kandidaten: n.v.t. Goede kandidaten worden na het aanbieden voorgedragen.


Praktisch:

Indien je mag starten, wordt er een Pre employment screening uitgevoerd. De kosten (€ 17,-)worden doorbelast aan de zzp. Let wel, kosten van VOG komen hier nog bovenop.

Je dient te beschikken over eigen telefoon en laptop.




Je komt te werken binnen de aantrekkelijke en innovatieve groeigemeente Zuidplas! Je gaat aan de slag bij het cluster Gebiedsontwikkeling en Planeconomie dat vooral uit projectmanagers en -leiders, projectondersteuners, planeconomen, en juristen grondzaken bestaat. Dit cluster regisseert het volledige proces van totstandkoming van alle ruimtelijke ontwikkelingen van én in de gemeente Zuidplas, alsook de verkoop en verhuur van snippergroen.

Het cluster levert haar bijdrage aan opgaven, programma’s en projecten m.b.t. ruimtelijke ontwikkeling (waaronder opgave Middengebied, programma Duurzaamheid, e.a.), èn aan grotere organisatorische opgaven, programma’s en projecten zoals in het concernplan van de gemeente Zuidplas zijn verwoord. Het cluster draagt letterlijk bij aan de groei van de gemeente Zuidplas en het aantal inwoners.

De interne grotere organisatorische opgaven, programma’s en projecten zoals in het concernplan van de gemeente Zuidplas zijn verwoord, worden ook vanuit dit cluster ondersteund en / of voorzien van inhoudelijke kennis.

Binnen het cluster wordt continu gewerkt aan het verbeteren van het projectmatig werken. De opgedane kennis en ervaring wordt ook breder binnen de organisatie gedeeld.

 

En als laatste, en zeker niet onbelangrijk om te noemen: we zijn collegiaal, betrokken, denken en doen mee, en zijn innovatief waar we dat kunnen zijn. We streven ook de kernwaarden Verbindend, Open, Energiek en Lef (VOEL) met verve na.

Wat ga je doen?

Hoe zorgen we ervoor dat het snippergroenbeleid in een modern jasje komt, dat aansluit bij de huidige situatie van snippergroen binnen de gemeente Zuidplas? Hoe kan de gemeente een compleet en actueel overzicht krijgen over de lopende verhuur- en verkoopcontracten snippergroen, en daar meer eenduidigheid in krijgen?

Welke juridische risico’s kunnen er in een gebiedsontwikkelingsproject optreden die gemitigeerd kunnen worden door daar tijdig juridisch op te adviseren?

Verantwoordelijkheden:

-     Verantwoordelijk voor de correcte uitvoering van het snippergroenbeleid

-     Verantwoordelijk om te komen tot een integraal afgestemde geactualiseerde versie van het snippergroenbeleid, passend binnen de bestuurlijke kaders 

-     Adviseert over en formuleert (mede) beleid op strategische vraagstukken in het kader van Gebiedsontwikkeling en daaraan gerelateerde projecten en heeft hierbij oog voor de belangen van de betrokkenen, hun wettelijke taken en beleidsuitgangspunten

-     Draagt zorg voor het opstellen van en aan de hand van nieuwe wetgeving, vakliteratuur en jurisprudentie actueel houden van (standaard) gronduitgifte overeenkomsten met Algemene gronduitgifte voorwaarden, anterieure overeenkomsten en de ten behoeve van de overeenkomsten noodzakelijke zekerheidsdocumenten

-     Ziet erop toe dat relevante Europese, landelijke en lokale wet- en regelgeving in relatie tot gebiedsontwikkeling en planeconomie juist worden toegepast en adviseert hierover

-     Biedt juridische ondersteuning bij grotere gebiedsontwikkelingsprojecten (waaronder voor het Middengebied) en adviseert daarbij het hoofd Grondzaken, de opgavemanager en projectleiders over de mogelijke juridische samenwerkingsvormen tussen partijen die het gebied gaan ontwikkelen, en eventueel over de te kiezen samenwerkingsvorm met externe partijen

Leidt kleinere gronduitgifteprojecten

Je (dagelijkse) activiteiten bestaan onder meer uit:

Project leiden:

·       Je verzorgt de projectleiding om tot een integraal afgestemde actualisatie van het snippergroenbeleid te komen. Je brengt het project vanaf het begin (bestaand vastgestelde bestuursopdracht) tot een goed einde (implementatie vastgesteld geactualiseerd beleidskader).

·       Afstemming met o.a. hoofd grondzaken, beheer openbare ruimte, ruimtelijk beleid over het actualiseren snippergroenbeleid, en over het uitvoeren van het bestaande snippergroenbeleid.

Reguliere juridische werkzaamheden i.r.t. grondzaken:

·       Bij de afhandeling van aanvragen tot koop of huur van snippergroen optreden als vraagbaak/ klankbord voor juridisch administratief medewerker. En, zo nodig, complexe dossiers gezamenlijk oppakken.

·       Adviseren over verhuur/verkoop snippergroen aan hoofd grondzaken, o.b.v. de geleverde (soms tegenstrijdige) adviezen.

·       Verbeteringen doorvoeren in het reguliere proces van snippergroen. 


Je neemt mee:

·       Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau, en beschikt minimaal over een bachelor Rechtsgeleerdheid. Een WO-diploma in het Nederlands recht, Privaat- en Bestuursrecht, heeft een pré.

·       Je hebt een brede juridische achtergrond en interesse.

·       Je signaleert knelpunten tijdig, bent goed in staat deze te analyseren, daarvoor oplossingen te bedenken en in goede samenwerking deze oplossingen door te voeren.

·       Jouw communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift, zijn (min.) goed.

·       Je hebt ervaring als projectleider, bij voorkeur bij een gemeente. Je bent prima in staat om een projectopdracht in gezamenlijkheid met het projectteam te realiseren binnen de gestelde kaders.

·       Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten