Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance jurist grondzaken (ZZP)

Geplaatst 29 nov. 2021
Project ID: YIS 9105335
Plaats
Geldrop
Uren
24 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 29 nov. 2021
Einde: 1 mrt. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 6-12 12:00

Startdatum zsm tot 1 maart 2022, 24 uur per week.

 

 

Wij zijn een gemeente met veel ambitie en werken er hard aan om samen met inwoners, bedrijven en instellingen te zorgen voor een fijne woon, werk- en leefomgeving. We willen voortvarend inspelen op vragen van de samenleving of, beter nog, deze vragen voor zijn. Daarom blijven we onze interne organisatie doorontwikkelen. Zo werken we bijvoorbeeld steeds meer opgavegericht. Nog veel belangrijker vinden we dat onze gemeente een informele organisatie is waarbinnen we streven naar verbinding, integraliteit, samenwerking en eigenaarschap.

 

Team Strategie en Beleid

Als privaatjurist werk je binnen het team Strategie en Beleid van de afdeling Ruimte. Dit team bestaat uit 20 collega’s die werken binnen een breed scala aan werkvelden op het gebied van economie, recreatie en toerisme, volkshuisvesting, grondzaken, verkeer en stedenbouw. Naast beleidsvorming houdt het team zich ook bezig met het strategische contact met onze stakeholders buiten het gemeentehuis. Het team heeft een sterke relatie met de politieke zijde van de gemeente en de regio.

 

- Je houdt je bezig met de juridische aspecten op het gebied van grondzaken in het algemeen, zoals bijvoorbeeld huur, erfpacht, verkoop, zakelijke rechten voor onder andere snippergroen, maatschappelijk

  vastgoed, wederrechtelijk grondgebruik.

- Je houdt je bezig met de juridische aspecten op het gebied van sport, huisvesting en nieuwbouw, huur, erfpacht en opstalrecht.

- Je stelt koop- en ontwikkelovereenkomsten op, bijvoorbeeld voor woningbouwprojecten,

- Je geeft juridische ondersteuning bij voorkomende vraagstukken

- Je adviseert over en draagt zorg voor publiekrechtelijke besluitvorming.

- Je stelt anterieure grondexploitatieovereenkomsten op, met name voor woningbouwprojecten en herontwikkelingen. Daarin adviseer je over het kostenverhaal, planschade, afspraken over aanleg openbaar

 gebied, financiële zekerheden (bankgarantie/waarborgsom) en eventuele grondtransacties. 

 

We zoeken iemand die zich herkent in het volgende:

- Je beschikt over een diploma Nederlands recht (bij voorkeur bestuurs- of privaatrecht).

- Je beschikt over enkele jaren relevante werkervaring.

- Je hebt aanvullende cursussen gevolgd op het gebied van privaatrecht.

- Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en beschikt over de flexibiliteit die het werken in een politiek-bestuurlijke context vraagt.

- Je hebt een politieke antenne.

- Je staat sterk in je schoenen en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

- Je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken, beslissingen te nemen en creatieve oplossingen te bedenken

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten