Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance jurist en coördinator team Juridische Zaken (zzp)

Geplaatst 20 nov. 2023
Project ID: YIS 9143719
Plaats
Wormer
Uren
32 Uur/week
Periode
8 maanden
Start: 1 jan. 2024
Einde: 31 aug. 2024
Tarief
85 - 103.5 €/uur
Uiterste voorstel datum: 7 dec. 2023 16:30

Startdatum: 1 januari 2024

Einddatum: 31 augustus 2024

Uren: 32 uur per week

Salaris: schaal 12, max. 103.50 euro per uur


Jouw verantwoordelijkheden

Je bent coördinator van en het eerste aanspreekpunt voor het team Juridische zaken. Je begeleid een aantal junior medewerkers bij het doen van hun werk en het ontwikkelen naar taakvolwassen professionals. Je bent aanwezig bij de werkoverleggen van de verschillende subteams en faciliteert medewerkers om hun werk nog beter uit te kunnen voeren. Daarnaast werk je inhoudelijk mee op de vraagbaak. Je taken bij de vraagbaak zijn het behandelen van aansprakelijkstellingen en het voeren van verweer in bezwaar en beroepszaken op het gebied van het sociaal domein.

Daarnaast adviseer je collega’s op alle voorkomende gebieden bij de afdelingen Bedrijfsvoering en Samenleving. Je beoordeelt college- en raadsvoorstellen, brengt risico’s in kaart en doet waar nodig verbetervoorstellen. Voor de maanden januari en februari controleer je ook alle voorstellen voor de afdeling Leefomgeving, zodat onze ruimtelijke collega’s ontlast worden voor een goede start met de omgevingswet. Waar nodig neem je deel aan projecten. Je bent, samen met de andere collega’s van juridische zaken, verantwoordelijk voor juridische kwaliteitszorg. Ten slotte ben je sparringspartner voor de teamleider. 

Indeling van het team

Bij OVER-gemeenten wordt het team juridische zaken en HRM aangestuurd door 2 teamleiders in de vorm van duo-teamleiderschap. De twee teamleiders werken mee in de teams op zowel HRM als juridisch vlak. Vanwege zwangerschapsverlof is 1 teamleider tijdelijk afwezig. Deze teamleider is het aanspreekpunt voor juridische zaken. Team juridische zaken bestaat uit 11 juristen en 2 administratief ondersteuners. Bij OVER-gemeenten zijn de juristen gecentraliseerd binnen één afdeling. 5 juristen houden zich bezig met het ruimtelijk domein, 1 met OOV en 3 met alle overige gebieden, zoals het privaatrecht en het sociaal domein. Het team heeft ook 2 bezwaarsecretarissen. 

OVER-gemeenten

Wij zijn OVER: de werkorganisatie van de gemeenten Oostzaan en Wormerland. Twee gemeenten die bestuurlijk zelfstandig zijn. OVER is een kleine en fijne organisatie, maar groot in onderwerpen. Door onze ligging, dicht bij de grotere steden Zaandam en Amsterdam kennen we veel van de uitdagingen van een grotere stad. Die tackelen we met een hecht team. Bij OVER vertrouwen we elkaar, collega’s helpen elkaar.


Expertise

We zoeken een flexibele duizendpoot die zich op meerdere rechtsgebieden ontwikkeld heeft. Je bent thuis in het sociaal domein maar ook op privaatrechtelijk gebied sta je je mannetje (of vrouwtje). Het is meer dan fijn als je ook begrijpt waar onze ruimtelijke collega’s mee bezig zijn, zodat je ook hen goed kunt helpen waar dat nodig is.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten