Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance juridisch specialist privaatrecht (zzp)

Geplaatst 12 mei 2023
Project ID: YIS 9133640
Plaats
Helmond, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 1 jun. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 22 mei 2023 10:00

Stat: per zsm tot eind van het jaar

Uren: 36/week

Schaal 11 cao gemeenten

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst.


Als Juridisch Specialist Privaatrecht ben jij een stevige adviseur en een belangrijke schakel tussen de inwoners en het gemeentebestuur.  

 

De uitdaging  

Helmond is een stad in beweging waar een hands on mentaliteit heerst. Dat biedt ruimte aan creatieve en vernieuwende mensen. De stad staat voor een schaalsprong richting 115.000 inwoners en 60.000 banen in 2040. Dit alles onder de voorwaarde van een duurzame ontwikkeling. Dus een gebalanceerde groei, waarbij zowel de economische als zeker ook ecologische en sociaal maatschappelijke aspecten gelijk op gaan. De gemeentelijke organisatie is volop bezig om invulling te geven aan een nieuwe manier van werken. Plannen worden gemaakt in interactie met inwoners, organisaties en groepen uit de samenleving. De gemeente werkt continu aan optimalisatie van de verbinding met inwoners en bedrijven. Dit betekent nóg meer in gesprek met betrokken partijen en stakeholders, en nóg meer samenwerken met partijen uit de keten. Ook wil de gemeente groeien als netwerkorganisatie en intensievere contacten onderhouden met bijvoorbeeld buurgemeenten, waterschappen en de provincie. Het is hierbij zaak om binnen de wettelijke kaders te komen tot besluitvorming en het aangaan van overeenkomsten of samenwerkingen. Je moet dan ook goed thuis zijn in het privaatrecht, maar ook kennis hebben van andere rechtsgebieden, waaronder de Algemene wet bestuursrecht, aansprakelijkheden, de Wet Markt & Overheid en Europese regelgeving. Omdat je zorg draagt voor een integrale advisering zijn ook onderwerpen als staatssteun en aanbestedingsrecht voor jou bekende materie. Je bent als adviseur een volwaardig sparringpartner voor je ambtelijke collega’s, het management en het bestuur van de gemeente Helmond. 

 

Als juridisch specialist heb je onder andere met de volgende thema’s te maken:  

  • Integrale advisering over complexe juridische vraagstukken binnen grote maatschappelijke opgaven en in projecten;  

  • Advisering over (samenwerkings)overeenkomsten of het helpen opstellen hiervan;  

  • Begeleiden van juridische geschillen of vragen op het terrein van privaatrecht (onder andere huurrechtelijke kwesties, vraagstukken rondom erfpacht en recht van opstal, uitleg van overeenkomsten en de toepassing van algemene voorwaarden);  

  • Advisering over contractbeheer; 

  • Het zorgen voor en borgen van de juridische positie van de gemeente in privaatrechtelijke onderhandelingen en overeenkomsten.  


De ideale collega beschikt over:  

  • Academisch werk- en denkniveau (minimaal een HBO- of academische graad in het publiek- of privaatrecht);  

  • Bij voorkeur enkele jaren werkervaring als privaatjurist binnen een gemeente;  

  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden;  

  • Gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen;   

 

Bovendien ben je in staat om je rug recht te houden in bestuurlijk complexe situaties. Natuurlijk mag je meebuigen, maar dit moet niet je natuur zijn. Aantoonbare competenties als creativiteit, netwerken en out-of-the-box denken in combinatie met een gezonde dosis organisatiesensitiviteit, zijn erg belangrijk. 

  

Over gemeente Helmond 

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten