Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance juridisch adviseur VTH (zzp)

Posted Dec 6, 2022
Project ID: YIS 9124988
Location
Oirschot, Noord-Brabant
Hours/week
32 hrs/week
Timeline
3 months
Starts: Dec 13, 2022
Ends: Mar 31, 2023
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Dec 12, 2022 4:00 PM

Startdatum: 12-12-2022

Einddatum: 31-03-2023

Aantal uren per week: 32

Aantal dagen per week: 4

Richtlijntarief: 70.5 euro per uur - bieden is toegestaan op basis van je kennis en ervaring

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Senior Jurist VTH

Het team Bedrijfsvoering en Belastingen wordt gevormd door de clusters communicatie, juridische zaken, DIV, informatisering/automatisering, facilitaire zaken, financiën en belastingen. Samen werken we zoveel mogelijk als één interne dienstverlener voor de gemeentelijke organisatie.

Wat ga je concreet doen?

Als senior jurist (VTH) ben jij de adviseur van de organisatie en het bestuur voor alle (complexe) juridische vragen en procedures op het gebied van Vergunningen, Toezicht en Handhaving (vooraankondiging tot en met de definitieve beschikking). Daarnaast vertegenwoordig je de gemeente bij de commissie bezwaar- en beroepschriften, de rechtbank en de Raad van State. Verder houd jij je bezig met zaken zoals het opstellen van aanschrijvingen, lasten onder dwangsom, bestuursdwang, zienswijzen op handhavingsbesluiten etc. Ook complexe juridische ondersteuning op het gebied van Wabo en APV/bijzondere wetten behoort tot je taken. Tot slot behoren werkzaamheden in het kader van de P&C cyclus op het gebied Juridische zaken VTH ook tot je takenpakket. En last but not least: samen met je collega’s zorg je voor de juridische kwaliteitszorg van processen en beslissingen.

Profiel kandidaat

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ondernemende kandidaat met voldoende ervaring in een vergelijkbare functie. Je beschikt over een HBO- of WO-opleiding Rechtsgeleerdheid, in de richting van Bouwrecht, Staats- en Bestuursrecht of een vergelijkbare richting. Je bent ondernemend, omgevingsbewust, resultaatgericht en hebt een heldere, prettige manier van communiceren met aandacht voor proces en relatie. Je bent politiek sensitief. Je staat sterk in je schoenen, bent verantwoordelijk en proactief. Voor inwoners, ondernemers en je collega’s ben je een constructieve en laagdrempelige sparringpartner. Je weet wat er speelt in het kader van de Omgevingswet en begrijpt wat dit voor impact heeft op de gemeente en haar burgers. En wat betekent dat voor jouw rol als jurist. We verwachten wel dat je breder kunt kijken dan alleen met een juridische bril.

Similar projects

+ Search all projects