Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance juridisch adviseur veiligheid (zzp)

Geplaatst 1 jul. 2024
Project ID: YIS 9161069
Plaats
Almere, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 1 jan. 2025
Tarief
85 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 8 jul. 2024 10:00

Uren: 24-32

Thuiswerken: Ja

Startdatum: Idealiter 15-07-2024, niet later dan 01-08-2024

Einddatum: Duur van drie maanden

Schaal: 10/11

Benodigde devices (telefoon/laptop) worden niet verstrekt door de opdrachtgever.

Let op, wanneer er eerder dan de deadline geschikte kandidaten beschikbaar zijn kan de vacature eerder worden gesloten


Juridisch adviseur veiligheid

Almere is met circa 220.000 inwoners de achtste stad van Nederland. De stad bestaat uit de kernen Stad, Haven, Buiten, Poort en Hout. Almere heeft een centrale plek in Nederland, met zowel Amsterdam en het Gooi als buren en de Oostvaardersplassen naast de deur. Op het gebied van veiligheid maakt Almere deel uit van de Veiligheidsregio Flevoland en de eenheid van politie Midden-Nederland. Op verzoek van het Rijk ontwikkelt Almere zich naar een stad van circa 350.000 inwoners, in eigen tempo en op basis van de concrete marktvraag.

Wat ga je doen

Als juridisch adviseur Veiligheid bij de afdeling Bestuur, Veiligheid, Leefbaarheid & Strategie (BVLS) bouw jij samen met je collega’s mee aan de veiligheid in Almere. Je komt te werken in het team Veiligheid waarbij je intensief samenwerkt met twee andere juridisch adviseurs in het team. Je levert jouw bijdrage aan de uitvoering van de Veiligheidsagenda Almere 2023-2026.

Je adviseert het bestuur bij het uitvoeren van wettelijke taken en bevoegdheden op het gebied van openbare orde en veiligheid. Je beoordeelt bestuurlijke rapportages van de politie naar aanleiding van verstoringen van de openbare orde, hebt nauw contact met de politie over dergelijke verstoringen, stelt besluiten op namens de burgemeester en vertegenwoordigt het bestuur waar nodig/mogelijk in rechte. Je richt je onder meer op de inzet van noodbevoegdheden, huis- en gebiedsverboden, tijdelijk cameratoezicht en andere burgemeestersbevoegdheden. Daarnaast participeer je in projecten op het gebied van de bestuurlijke aanpak en specifieke opdrachten waar jouw juridische expertise van grote toegevoegde waarde is. Verder schakel je met ketenpartners als politie, OM, RIEC en andere gemeenten, maar ook veelvuldig met interne partners, zoals de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving.



Wie ben je

Jij houdt je goed staande in een dynamische politiek-bestuurlijke omgeving en hebt plezier in het professioneel en juridisch adviseren. Je hebt veel energie om werk aan te pakken en je bent sensitief op jouw omgeving, daardoor krijg jij dingen voor elkaar en mensen mee. Niet alleen weet je prima te laveren in een omgeving met spelers waar je soms zelf weinig invloed op hebt, je komt juist tot je recht in een rol waarbij geldt ‘moeilijk is leuk’. Dat betekent dat je veel dingen tegelijkertijd doet, en dat je telkens effectief verschillende adviesstijlen weet in te zetten.

Voor deze functie zijn we op zoek naar een tijdelijke collega met de volgende kenmerken:

· Je hebt een rechtenstudie afgerond en ten minste drie jaar relevante werkervaring op het terrein van openbare orde en veiligheid in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving.

· Je beschikt over een wo werk- en denkniveau.

· Je bent goed thuis in het bestuursrecht en beschikt over actuele kennis van relevante wet- en regelgeving op het gebied van openbare orde en veiligheid (Gemeentewet, APV, bijzondere wetten, Algemene wet bestuursrecht).

· Je bent oplossingsgericht en flexibel en het zoeken naar verbinding en kwaliteit staan bij jou hoog in het vaandel.

· Je vindt het een uitdaging om mee te denken bij strategische vraagstukken en schakelt moeiteloos tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau.

· Je hebt een ‘hands on’ mentaliteit en kunt tegen een stootje. Daarnaast heb je lef om je eigen kritische stem te laten horen en voorstellen te doen voor verbetering.

· Je bent stressbestendig en je vindt het geen probleem om af en toe ook buiten kantoortijden te werken.

· Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en je bezit het vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te kunnen opereren.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten