Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance juridisch adviseur RO 16 uur (zzp)

Geplaatst 9 jun. 2023
Project ID: YIS 9134891
Plaats
Deurne
Uren
16 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 jul. 2023
Einde: 30 jun. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 16 jun. 2023 12:00

Startdatum 1 juli

Einddatum 30-6-2024

Senior gezocht, schaal 10A, richttarief 82,-, geen KO


Ben jij een talent in het zoeken naar kansen en mogelijkheden?

Houd jij ervan om met je voeten in onze mooie Peel te staan?

Dan nodigen we je van harte uit om ons te komen versterken op het brede spectrum van ruimtelijke ordening.


Binnen het stedelijk gebied wordt hard aan de weg getimmerd met onder andere grote woningbouwprojecten. Ook is het buitengebied volop in beweging. De transitie is een grote en integrale opgave in Nederland en zeker in Deurne. De omvorming van agrarische bedrijven naar andersoortige activiteiten, de afwegingen van de verschillende omgevingsaspecten.

Het krachtenveld is enorm. Een gemeente waar veel plaatsvindt en samenkomt. Een gemeente met veel kansen, mogelijkheden, gevoeligheden en veel belangen: persoonlijke, gemeentelijke, provinciale en rijks belangen.

Het team Ruimte Ontwikkeling is onderdeel van de afdeling Ruimte. Het team werkt aan een breed scala van onderwerpen als ruimtelijke ontwikkelingen (omgevingswet), bestemmingsplannen, wonen, duurzaamheid, transitie buitengebied en mobiliteit. We willen resultaten halen en integraal werken en dit doen we middels de implementatie van projectmatig werken en de omgevingswet.

Als adviseur RO werk je aan boeiende opdrachten in de publieke sector. Het accent ligt op het beoordelen en procedureel begeleiden van bestemmingsplannen en dadelijk omgevingsplannen. Ook het voorbereiden en coördineren van ruimtelijke initiatieven en juridische advisering over ruimtelijke vraagstukken behoort tot jouw takenpakket. Je hebt daarnaast ervaring met anterieure overeenkomsten, planschade en het voeren van juridische procedures binnen het ruimtelijk bestuursrecht (bezwaar, beroep en Raad van State). Hierbij werk je nauw en integraal samen met collega’s en overleg je bijvoorbeeld met projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, bewoners en ondernemers.

Je brengt een vernieuwende en frisse blik mee vanuit een flexibele denkrichting, waarbij het juridische aspect voor jou niet altijd leidend is. Daarnaast vind je het ook enorm interessant om bezig te zijn met projecten als de omgevingswet en/of projectregie van ontwikkellocaties of woningbouw. Jij weet als geen ander dat integraal werken bij dit soort projecten van groot belang is en je hebt het daarom hoog in het vaandel staan. Omdat je op veel verschillende niveaus communiceert (inwoners, organisaties, collega’s, bestuur, enz.) helpt het als je over goede communicatieve vaardigheden beschikt.


Wat ga je doen?

• Het begeleiden van en inhoudelijk/juridisch adviseren op bestemmingsplanprocedures en andere inhoudelijke en juridische vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ordening.

• Het begeleiden van de implementatie van nieuwe wet- en regelgeving zoals de omgevingswet

• Het behandelen van (complexe) individuele ruimtelijke verzoeken.

• Beleidsadvisering op specifieke vraagstukken samenhangend met RO.

• De juridische kwaliteitszorg voor producten binnen het cluster.

• Het behandelen van bezwaar- en beroepszaken op het terrein van RO.

• Digitalisering van ruimtelijke plannen

• Afwikkelen van planschade Werken bij de gemeente Deurne

In Deurne maken we wat ingewikkeld is eenvoudig. We luisteren om te begrijpen en hebben oog voor de mens achter het verhaal. Bevlogen en ondernemend zoeken we altijd naar de beste oplossing, in onze dienstverlening, projecten én onze onderlinge samenwerking. Je komt terecht in een flexibele en inspirerende werkomgeving, waar we met passie en plezier aan onze gezamenlijke doelen werken. Je krijgt de kans om impact te maken op de maatschappij en kan hiermee écht het verschil maken. Deurne. Daar doen we het voor.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten