Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance juridisch adviseur omgevingswet (zzp)

Geplaatst 12 feb. 2024
Project ID: YIS 9150205
Plaats
Sassenheim
Uren
36 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 mrt. 2024
Einde: 31 mei 2024
Tarief
70 - 91 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 19 feb. 2024 11:00

Startdatum; z.s.m.

Einddatum; 31-05-2024

Schaal: 10

Aantal uren per week; 36

Standplaats; Sassenheim



Ben jij die kei in juridische vraagstukken op het gebied van omgevingsrecht, APV en bijzondere wetten? En ben jij tegelijkertijd die mediator die partijen moeiteloos nader tot elkaar weet te brengen? Dan zijn wij benieuwd naar jou!

Wat ga je doen?

Samen met je 3 juridische collega’s geef je juridische ondersteuning aan 11 vergunningverleners Wabo en 5 vergunningverleners APV en Bijzondere wetten. Je bent in het proces van vergunningverlening verantwoordelijk voor alle voorkomende juridische werkzaamheden. Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

· collega’s adviseren op het gebied van omgevingsrecht en de APV;

· de gemeenten vertegenwoordigen in bezwaar- en (hoger-)beroepzaken bij de externe bezwaarschriftencommissie en rechterlijke instanties;

· zorgvuldige afwegingen maken tussen wettekst, beoogd doel en het maatschappelijke en politieke draagvlak.

· Samen met je juridische collega’s sta je garant voor de juridische kwaliteit van de processen en besluiten. Ook ben je vraagbaak voor je collega’s en geef je gevraagd en ongevraagd advies. De lijnen in onze organisatie en met de bestuurders zijn kort.

Een dag uit het leven van een juridisch medewerker

Je start bijvoorbeeld je dag met het doornemen van een juridische vraag die je direct beantwoordt of die je later gaat beantwoorden, omdat je er even de wet bij moet pakken of er jurisprudentie bij gaat zoeken. Vervolgens ga je aan de slag met je verweerschrift voor een bezwaar gericht tegen een verleende omgevingsvergunning. Voor input spreek je je collega’s. In de middag woon je een informeel overleg bij met bezwaarmaker, vergunninghouder en een medewerker van APV. Het overleg loopt positief, de bezwaarmaker en vergunninghouder gaan nadenken over de besproken oplossing. Je gaat verder met het verweerschrift waarmee je vanochtend begonnen was. Tussendoor krijg je de vraag of je even mee wilt lezen met een te versturen mail of besluit. Natuurlijk doe je dat. Je koppelt terug en dan zit je werkdag erop. 

Dit ben jij

Je goede gevoel voor juridische vraagstukken maakt dat je je als een vis in het water voelt bij team Vergunningen. Je bent pragmatisch, hebt een gezond relativeringsvermogen en gevoel voor humor. Daarnaast kan je ook onder druk goed blijven presteren. Ook zie je snel verbanden en ga je resultaatgericht te werk.

Dit breng je mee

· hbo-werk- en -denkniveau

· relevante werkervaring op het gebied van omgevingsrecht en/of hierin opgeleid

· uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten