Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance juridisch adviseur omgevingsrecht (zzp)

Geplaatst 15 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130276
Plaats
Groningen, Groningen
Uren
36 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 27 mrt. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 23 mrt. 2023 12:00

Startdatum inzet: 27-3-2023

Einddatum inzet: 31-12-2023

Uren per week: 36,00

Schaal 10

Thuiswerken is 1 dag per week mogelijk. De voorkeur gaat uit naar een kandidaat die 36 uur beschikbaar is. Bij gebrek aan geschikte fulltime kandidaten is 27 uur (3x9) ook een optie.

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst.


Jij vindt het allerbelangrijkste dat onze inwoners veilig kunnen wonen, werken en recreëren in onze gemeente. Zodra er meldingen komen waarbij de veiligheid in de fysieke leefomgeving, in welke vorm dan ook, in het gedrang komt, gaat jouw juridische hart voor rechtvaardigheid sneller kloppen. Jij weet als de beste hoe het omgevingsrecht en straks Omgevingswet in elkaar zit. Je bent doorgewinterd in je vak en zoekt meer complexiteit. Daag je zelf uit en word onze nieuwe collega!


Of het nou gaat om discussies tussen buren of de schutting te hoog is, of het veilig reilen en zeilen op een groot bouwterrein: jij zet je tanden in het juridische aspect. Om de leefomgeving vanuit de juridische spelregels zo veilig mogelijk te houden. 


Jij

·       Bent de vraagbaak voor vergunningverleners, toezichthouders en handhavers op het gebied van Omgevingsrecht en aanpalende regelgeving;

·       Stelt verweerschriften op ten behoeve van ingediende bezwaren;

·       Vertegenwoordigt namens het college in rechte bij de adviescommissie bezwaarschriften, rechtbank en afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State;

·       Jij stelt diverse handhavingsbesluiten op en bewaakt de wettelijke termijnen;

·       Verstrekt gevraagd en ongevraagd advies/informatie over de strategische/tactische benadering van complexe handhavingscasussen aan. 



Jij regisseert en geeft advies over complexe handhavingszaken op het gebied van omgevingsrecht en aanpalende regelgeving zoals de Wet kwaliteitsborging, Bouwbesluit en APV en werkt samen met vergunningverlening, kamerverhuur, inspectie waarbij je kunt sparren met je collega juridisch adviseurs. Je behandelt handhavingsverzoeken, Woo verzoeken en draagt je steentje bij aan Ombudsman-onderzoeken.


Je bent analyserend en adviserend als juridisch expert en je komt met een inhoudelijke onderbouwing. Jij doet recht aan iedere onveilige situatie, melding of verzoek die jouw bureau passeert en hebt daarbij een pro- actieve houding.


CompetentiesRegisseren | Regievoeren over het gehele complexe  juridische speelveld ten behoeve van de fysieke leefomgeving, dit kunnen overzien, bij elkaar brengen en de juiste strategie bepalen als juridisch expert.

Analyseren | Het oplossen van juridisch complexe kwesties vraagt van jou een onderzoekende houding: het bezitten, en weten waar je de juiste informatie kunt vinden en hoe je deze met elkaar kunt vergelijken en verbinden. Je leest wetteksten nauwkeurig, onderzoekt en doorgrondt, en je kunt  bepaalde situaties in detail schetsen (bijvoorbeeld tijdens een betoog) ten overstaan van een publiek.

Overtuigingskracht | Je hebt veel contact met verschillende mensen binnen en buiten de afdeling. Je kunt de essentie van je boodschap in heldere taal overbrengen en maakt de juridische kaders begrijpelijk. Ook, indien de boodschap confronterend is, blijf je correct en stevig in je schoenen staan.

Inlevingsvermogen | Je hebt verschillende dossiers onder handen. Je kunt daarin makkelijk schakelen en gaat voor resultaat met inleving in de specifieke situatie die voorligt. Het kan zijn dat je de insteek die je in een dossier kiest de volgende dag, bijvoorbeeld ten gevolge van  bestuurlijke gevoeligheid van zaken, moet bijstellen en een ander pad moet bewandelen. Dat zie je als een uitdaging.

Stressbestendig | Je hebt te maken met wettelijke termijnen (WOB-verzoeken en verzoeken tot handhaving) en soms ook met politiek gevoelige zaken en tegengestelde belangen. Je behoudt daarin je rust, houdt overzicht en blijft in het belang van de zaak reageren. 


Wij vragen


·       Een afgeronde opleiding HBO-Rechten met relevante werkervaring of een WO diploma rechten bij voorkeur met een specialisatie in het omgevingsrecht;

·       Actuele kennis van en ruime ervaring met de Wabo, Algemene wet bestuursrecht, APV, Bouwbesluit en actuele kennis van de toekomstige Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten