Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance juridisch adviseur maatschappelijke opvang (zzp)

Geplaatst 6 jan. 2023
Project ID: YIS 9126456
Plaats
Almere, Flevoland
Uren
24 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 3 feb. 2023
Einde: 15 jul. 2023
Tarief
75 - 84 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 1 feb. 2023 09:00

Startdatum inzet: zsm

Einddatum inzet: 15-7-2023

Opdracht voor 6 maanden met optie verlenging

20-24 uur per week

Functieschaal 11, max 85 euro per uur

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Vraagstuk m.b.t. de maatschappelijke opvang

Gemeente Almere is centrumgemeente voor de regio Flevoland, voor diverse Wmo-taken, waaronder Beschermd Wonen, Vrouwenopvang en de Maatschappelijke Opvang. Voor de Maatschappelijke Opvang zoeken wij met spoed een (tijdelijke) juridisch adviseur.

De druk op de maatschappelijke opvang is groot. Corona heeft grote impact gehad (van slaapzalen naar maximaal tweepersoons-kamers), we zien door verschillende oorzaken een toename van het aantal mensen dat dak- en thuisloos raakt, en er is een enorme druk op de (sociale) woningmarkt. Hierdoor stokt ook de uitstroom uit de Maatschappelijke Opvang.

We werken hard aan het stroomlijnen van de in-, door- en uitstroom van de maatschappelijke opvang, in het nu en in de toekomst. Daar zitten ook veel juridische aspecten aan: zorgen voor rechtmatigheid, bewaken van de juridische kaders van de verschillende wetten, en het voorbereiden en begeleiden van bezwaar- en beroepszaken.

Wat zoeken wij

Wij zijn op zoek naar een jurist met kennis en ervaring op het gebied van de maatschappelijke Opvang (wmo) en omliggende relevante terreinen zoals ongedocumenteerden, arbeidsmigranten, crisisopvang van gezinnen etc. We zoeken iemand die de wet- en regelgeving, en relevante jurisprudentie kent en kan toepassen, en die daarbij de menselijke maat niet uit het oog verliest. Iemand die bij voorkeur een landelijk netwerk heeft, bijv VNG, andere gemeenten in de regio, IND.

Werkzaamheden

  • De werkzaamheden betreffen met name:Juridische advisering ten aanzien van primaire proces maatschappelijke opvang (Opgaveteam MO, input nadere regels/Verordening, voorbereiden implementatie nadere regels, Interventieteam, Leger des Heils, GGD)

  • Afgeven primaire besluiten, afhandelen bezwaar, beroep en hoger beroep.

  • Wat neem je mee

  • Juridische kennis Wmo, met name ten aanzien van de maatschappelijke opvang

  • Juridische kennis uitgeprocedeerde vreemdelingen

  • Ervaring bezwaar, beroep en hoger beroep op het gebied van de Wmo

  • Gemeentelijke werkervaring

  • Flexibele werkdagen (dit ivm crisissituaties Interventieteam).

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten