Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance juridisch Adviseur HR (zzp)

Geplaatst 14 jun. 2024
Project ID: YIS 9160007
Plaats
Capelle aan den IJssel
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 21 jun. 2024 12:00

Gemeente Capelle aan den IJssel werkt volgens het principe bring your own device (telefoon & laptop)

Uren per week: 28-36

Startdatum inzet: z.s.m.

Einddatum inzet: 31-12-2024

Schaal 11



Werken als juridisch adviseur HR voor de gemeente Capelle aan den IJssel betekent werk dat verrassend uitdagend en allesbehalve saai is.

Jouw functie als Juridisch adviseur HR heeft effect omdat...

  • .....er altijd ruimte is voor eigen ideeën. Zo zorg jij als overtuigende Juridisch adviseur HR voor een passende en vernieuwende dienstverlening. Als Juridisch adviseur HR werk je bij de unit HR en in een warm team bestaande uit HR adviseurs, specialisten en ondersteuners. Je bent hét aanspreekpunt op het gebied van juridische arbeidsrechtelijke vraagstukken. Ook heb je een belangrijke adviserende rol bij medezeggenschapstrajecten samen met de HR manager.

Verder houd jij je bezig met het:

  • adviseren van managers en collega's over juridische vraagstukken op het gebied van personele aangelegenheden, arbeidsvoorwaardelijke regelingen en organisatiewijzigingen.

  • adviseert in medezeggenschapstrajecten met bijvoorbeeld de ondernemingsraad of het lokaal overleg.

  • ondersteunt de Gemeentesecretaris en HR-manager in de overlegvergaderingen met de OR.

  • vertegenwoordigt de organisatie in juridische procedures.

  • signaleert ontwikkelingen en vertaalt deze in nieuw beleid of regelingen.

Over Capelle aan den IJssel

Wij zijn een gemeente met het mooiste aantal inwoners dat er bestaat. Groot genoeg om te werken met de uitdagingen en onderwerpen die bij een grote stad horen. Klein genoeg om op individueel niveau echt verschil te maken. Wist je trouwens dat:

  • we een transparante en integere organisatie zijn die initiatieven aanmoedigt?

  • we elk jaar tijdens de vitaliteitsdag in teams tegen elkaar strijden tijdens Expeditie Robinson-achtige proeven?

  • je als Juridisch adviseur HR de afdeling BCO versterkt?

Over BCO

Hier ben jij onder ander de collega van Josephine en Elsbeth. Problemen oplossen is een talent die jullie allemaal hebben. Dat merk je vooral door het samen met elkaar sparren over uitdagingen. Daar zoeken jullie graag pragmatische en creatieve oplossingen voor.

"Als juridisch adviseur bij HR ben je een gesprekspartner op verschillende niveaus in de organisatie. Dat maakt het werk uitdagend en afwisselend".

Als collega van BCO ben je lid van een diverse club mensen. Er dat zijn er ruim 100! We werken vanuit vertrouwen en veiligheid waardoor iedereen zichzelf kan zijn. BCO bestaat uit de units HR, Communicatie, Juridische zaken, Inkoop en Veiligheid én de taakgroep Gebiedsregie en concernadvies. We zijn echt een mix van intern gerichte dienstverlening en houden ons tegelijk bezig met wat speelt in de stad. Een leuke en uitdagende combinatie waarin je contact hebt met de hele organisatie. Zo werken we onder andere aan een nieuwe CAO, de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne én nieuwe wijkveiligheidsplannen.

Ter vervanging van vaste medewerker, zsm instroom ivm overdracht


Jouw talenten

Iedereen heeft talenten en bij Capelle kan en mag je die altijd inzetten. Zo werken we samen aan een inclusieve samenleving.

Verder neem je mee:

  • afgeronde wo opleiding arbeidsrecht.

  • werkervaring als arbeidsjurist (bij voorkeur binnen de gemeente).

  • adviesvaardigheden.

  • je kunt goed gestructureerd werken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten