Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance juridisch adviseur handhaving (zzp)

Geplaatst 14 jul. 2022
Project ID: YIS 9117469
Plaats
Helmond, Noord-Brabant
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 sep. 2022
Einde: 28 feb. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 21 jul. 2022 13:30

Uren: (24-)36u p/w

Startdatum: 1 september 2022

Duur: 28 febr 2023

Tarief: passend bij schaal 10

 

 

Als Juridisch Adviseur Handhaving lever je primair een bijdrage aan een veilige en leefbare (woon)omgeving. 

Je hanteert daarbij als strategie inwoners en instellingen overtuigen van het nut en de noodzaak van de regels, waardoor deze regels ook worden nageleefd. 

Dit doe je zowel binnen het vakgebied omgevingsrecht, APV, bijzondere wetten, als binnen de overige beleidsterreinen van de afdeling.

 

Als Juridisch Adviseur Handhaving maak je onderdeel uit van het team Naleving van de afdeling Veiligheid en Naleving. De afdeling werkt werken nauw samen, de sfeer is informeel, positief en de lijnen met het bestuur zijn kort. Het ambitieniveau is hoog en we staan voor een aantal leuke uitdagingen. 

Een van deze uitdagingen is de Omgevingswet. De voorbereidingen hierop vragen om juridische capaciteit van het team. Om zowel deze voorbereidingen als het vastgestelde uitvoeringsprogramma uit te kunnen voeren, is extra juridische capaciteit benodigd. 

Deze capaciteit wordt ingezet op het uitvoeren van reguliere taken.


 

Je gaat als Juridisch Adviseur aan de slag met de volgende thema's

 

Je verzorgt met name de uitvoering van alle voorkomende juridische werkzaamheden ter beëindiging van overtredingen in de fysieke leefomgeving, waaronder het toepassen van communicatieve vaardigheden en het inzetten van handhavingsstrategieën, met het streven overtredingen zoveel mogelijk voortijdig (zonder formeel aanschrijven) te doen laten beëindigen;


Het opstellen van vooraankondigingen;

Het behandelen van zienswijzen;

Het opstellen van een last onder dwangsom of bestuursdwang;

En de tenuitvoerlegging van deze besluiten.


 

Je werkt hierbij nauw samen met een toezichthouder. Daarnaast vertegenwoordig je het dagelijks bestuur in bezwaarprocedures en lever je een inhoudelijke bijdrage in beroepsprocedures.

 

  • Als Juridisch Adviseur beschik je over een WO werk- en denkniveau en heb je ervaring als juridisch adviseur met aandachtsgebied handhaving. 
  • Je hebt ervaring met het coördineren van werkzaamheden en regisseren van processen. 
  • Je bent communicatief sterk en sociaal vaardig, je bent een overtuigend pleiter en je hebt een vlotte pen. 
  • Je beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit, goede adviesvaardigheden en hebt ruime ervaring in het toepassen van mediation vaardigheden. 
  • Je blijft goed handelen, zelfs in het geval van conflicten of moeilijke situaties. 
  • Je bent flexibel, onderzoekend en accuraat. Je bent een verbinder en kan mensen enthousiasmeren. 
  • Daarnaast staat kwaliteit hoog in het vaandel en kun je prima integraal werken om te komen tot oplossingen en het afronden van zaken.


 

 

De gemeente Helmond bouwt aan grootse en uitdagende opgaven. De stad staat op tal van plekken in de steigers. Zo bouwen we de woonwijk van de toekomst: Brainport Smart District. 

Maar met onze partners werken we ook aan een nieuw, bereikbaar stadshart, vol levendigheid. We werken aan nieuwe bedrijventerreinen (Helmond staan als geen andere stad bekend als MKB-minded), maar ook aan een soortenrijke, duurzame natuur. Bovenal willen we van Helmond een duurzame, energieneutrale en klimaatbestendige stad maken. Waar je gezond kunt wonen, veilig kunt werken en je smart kunt voortbewegen.

 

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën.
 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten