Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance juridisch adviseur grondzaken (zzp)

Geplaatst 19 aug. 2022
Project ID: YIS 9119655
Plaats
Sliedrecht, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 5 sep. 2022
Einde: 22 feb. 2023
Tarief
Onbekend

Start: Wens zo snel mogelijk i.v.m. vertrek van huidige adviseur grondzaken

Uren: 32- 36 uur

Duur opdracht: 6 maanden met optie op verlenging

Schaal: 10, richttarief €90

Geen deadline, de inhuurdesk maakt een selectie en zal voorstellen op het moment van binnenkomst.

Gesprekken snel mogelijk na het voorstellen.

 

 

Je plek in de organisatie

Sliedrecht is een dynamisch dorp. Die dynamiek ontlenen wij voornamelijk aan onze geografische ligging die getypeerd wordt door rijksweg A15, rivier de Merwede en de Betuweroute. Naast de enorme voordelen die deze verkeersaders in de vorm van ontsluiting bieden, leveren zij een interessante randstedelijke problematiek op voor het openbaar bestuur en voor alle geledingen van de ambtelijke organisatie. Wij werken aan een open, efficiënte organisatie waarin iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en waarin de burger als klant centraal staat: werk om je tanden in te zetten.

 

Je werkzaamheden

In deze opdracht ben je volledig zelfstandig, inhoudelijk en procesmatig verantwoordelijk voor de advisering over grondzaken binnen de juridische kaders en beleid. Je neemt deel aan onderhandelingen en onderhandelingsresultaten toets je aan de juridische kaders en vakinhoudelijke regels. Daar hoort natuurlijk ook het adviseren over- en begeleiden van procedures inzake Wet Voorkeursrecht Gemeenten en Onteigeningswet bij. Je legt deze onderhandelingsresultaten vervolgens vast in diverse soorten overeenkomsten (waaronder koop en verkoopovereenkomsten) en tot slot ben je verantwoordelijk voor de bestuurlijke besluitvorming.

 

Typerend voor deze opdracht is de variëteit in opdrachten: van beleidsontwikkeling en advisering in grondexploitaties en grond(prijs)beleid tot het vestigen van zakelijke rechten en erfpacht en de vastlegging van overeenkomsten die daarop betrekking hebben. Omdat je met verschillende partijen te maken gaat krijgen, ben je de schakel tussen gemeente, inwoners en andere betrokken partijen.

 

Wat vragen wij?

Wij zoeken een ervaren en ondernemende zelfstandige met een breed inzicht en overzicht. Heldere communicatie en klantgerichtheid zijn jou op het lijf geschreven. Jouw instelling stelt je in staat om in verschillende rollen samen te werken. Je hebt externe oriëntatie, zodat je denkt vanuit het perspectief van burgers en bedrijven. 

Met jouw ervaring ben je in staat om zelfstandig  (ver)koopcontracten te ontwerpen en te beoordelen.

 

 Hiernaast beschik je over:

 

  • Hbo/wo werk-denkniveau met juridische achtergrond;
  • Aantoonbare kennis van relevante wet- en regelgeving en vastgoed (gronduitgifte en overeenkomsten) en verwerving (eis) waarbij specifieke kennis inzake huurrecht, voorkeursrecht en onteigening een pre is.
  • Werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • Jij hebt oog voor relevante (maatschappelijke) ontwikkelingen en het belang daarvan voor duurzame locatie- en gebiedsontwikkeling. Hierbij heb je continu het besef dat je werkt aan een onderdeel van een groter geheel en ben je in staat om de verschillende belangen goed af te wegen en te verwerken in jouw adviezen en keuzes, waarbij juridische creativiteit belangrijk is.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten