Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance juridisch adviseur bezwaren (zzp)

Geplaatst 22 dec. 2023
Project ID: YIS 9146833
Plaats
Bovenkarspel, Hybride
Uren
20 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 15 jan. 2024
Einde: 15 apr. 2024
Tarief
90 - 110 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 5 jan. 2024 13:00
  • €100,- (All in);

  • 16 tot 20 uur p/w;

  • Startdatum 15-01-2024;

  • Niveau medior/senior (harde eis);

  • Opdracht tot 15-04-2024 (met optie tot verlenging);

  • Graag motivatie, beschikbaarheid en eventuele vakantieplannen opnemen in de motivatie;;

  • Thuiswerken 50/50 mogelijk;

  • Eventuele gesprekken zullen na de sluitingsdatum worden ingepland.

Aanvullend:

  • Contractering ZZP'er (belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap etc. kan niet!)



Juridisch adviseur bezwaar met kennis van omgevingsrecht

Ben jij een communicatief en schriftelijk sterke juridische duizendpoot? Leg je makkelijk contact en voel je verschillende belangen goed aan? Houd je ervan om binnen een complexe politiek en bestuurlijk speelveld je rol te pakken en de afhandeling van bezwaarschriften naar een hoger niveau te brengen?

Dan zoeken wij jou!

 

Werken bij de SED

De SED organisatie is een ambtelijke organisatie die werkt voor drie gemeenten. Werken bij de SED is samen werken aan een prettige en veilige woon- werk- en leefomgeving voor onze inwoners en ondernemers. We willen daarbij dat het handelen van de gemeente juridisch betrouwbaar en van goede kwaliteit is.

 

De SED medewerkers werken samen, zowel binnen als buiten de organisatie. Ze zijn makkelijk benaderbaar, deskundig en flexibel. Ze bewegen mee, stellen bij en nemen nieuwe initiatieven in een omgeving die steeds in beweging is.

 

Wat houdt deze baan in

Als juridisch adviseur ben je samen met je collega juridisch medewerkers verantwoordelijk voor de afhandeling van bezwaarschriften voor de drie gemeenten. Je hebt daarbij een coördinerende rol. Je bent een vraagbaak en begeleider voor de juridisch medewerkers en houdt de kwaliteit en voortgang van de afhandeling van bezwaarschriften nauwlettend in de gaten. Je werkt daarbij sturend en hebt senioriteit in complexe zaken. In het kader van onze dienstverlening hechten wij er belang aan snel met de burger persoonlijk contact op te nemen mede om te kijken of we het bezwaar informeel op kunnen lossen. 

De bezwaarschriften worden ambtelijk afgehandeld. Daarbij gaat het met name om besluiten op het gebied van het omgevingsrecht, sociaal domein, verkeersbesluiten en besluiten in het kader van de APV. Je houdt hoorzittingen met bezwaarmakers en derde-belanghebbenden, je adviseert de gemeentebesturen over bezwaarzaken en stelt beslissingen op bezwaar op. Vanuit de bevindingen uit de bezwaarprocedures adviseer je de organisatie over verbeteringen. Je neemt initiatieven die bijdragen aan de ontwikkeling van het team en collega's en aan het professionaliseren van juridische kwaliteitszorg binnen de organisatie.

Wie zoeken wij

Wij zijn op zoek naar een ervaren collega met actuele kennis van het bestuursrecht en ruime kennis van het omgevingsrecht. Iemand die aantoonbare werkervaring heeft in het adviseren over bezwaarschriften en opstellen van beslissingen op bezwaar. Affiniteit met en ervaring in de rol van secretaris van een externe bezwaarschriftencommissie is een pré. Iemand die uitstekend in staat is zelfstandig en zorgvuldig te werken en die het leuk vindt om zich in een uitdagende omgeving met drie gemeenten verder te ontwikkelen. 

Iemand die de zaken – waar nodig – anders durft aan te pakken, buiten de gebaande paden durft te denken en anderen daar in mee weet te krijgen. Iemand die oog voor de mens heeft en denkt in oplossingen.

 

Opleidings- en denkniveau

  • Juridisch WO werk en denk niveau

  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als secretaris bezwaarschriften binnen de overheid

  • Ervaring met mediation is een pré

Gevraagde competenties

  • Resultaat- en klantgericht 

  • Pro-activiteit 

  • Overtuigingskracht 

  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden

  • Analytisch vermogen

  • Omgevingsbewustzijn

  • Goed kunnen luisteren en de vraag achter de vraag snel helder weten te krijgen

  • Verbindend vermogen

  • Oog hebben voor uiteenlopende belangen en daar goed mee om kunnen gaan 

      

Waar kom je terecht?

Je gaat onderdeel uitmaken van het Team Juridische Zaken dat bestaat uit 7 juridisch adviseurs en –medewerkers. Het team Juridische Zaken draagt binnen de SED organisatie zorg voor de afhandeling van bezwaarzaken, (hoger) beroepszaken, aansprakelijkstellingen, Woo-verzoeken en klachten, en geeft juridisch advies aan collega’s van de vakafdelingen en bestuurders. 

 

Je werkt in deze functie zeer nauw samen met de juridisch medewerkers. Daarbij is er ruimte om samen invulling aan de functie te geven. De medewerkers van de SED Organisatie zijn verspreid over drie locaties. Vanuit Juridische Zaken sluiten we aan bij onze klanten, je werkt dus vanuit de verschillende locaties.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten