Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance juridisch adviseur (zzp)

Geplaatst 18 mrt. 2024
Project ID: YIS 9153191
Plaats
Leeuwarden, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: z.s.m.
Einde: 31 mrt. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 25 mrt. 2024 10:00

Startdatum: Bij voorkeur zsm

Duur opdracht: 1 jaar

Aantal uren week: 36 uur p/w

Inschaling: Schaal 10


Provinsje Fryslân 

Werken bij de provincie Fryslân betekent werken bij een ambitieuze organisatie. Met ruim 1.000 collega’s maken we Fryslân mooi en sterk. Het resultaat voor de Friese samenleving staat voorop en daarnaast staat het werkgeluk van onze medewerkers centraal. Persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit, teamwerk en waardering zijn daarbij belangrijk. We werken in een moderne organisatie waar het resultaat voorop staat en samenwerking vanzelfsprekend is.

Het domein Provinciale Waterstaat (PW) is verantwoordelijk voor de instandhouding en het beheer van een kwalitatief goede en veilige infrastructuur in Fryslân. PW telt meer dan 200 medewerkers, verdeeld over 8 teams, die met grote toewijding samenwerken. De positie van juridisch adviseur bevindt zich binnen het team Bedrijfsbureau, waar op dit moment 20 collega’s werkzaam zijn. Het team ondersteunt het domein op strategisch, tactisch en operationeel gebied. Vanwege het vertrek van onze huidige juridisch adviseur zijn we op zoek naar een nieuwe collega die onze medewerkers juridisch kan ondersteunen en adviseren. 


Een functie met impact

In funksje mei betsjutting

Als juridisch adviseur speel je een cruciale rol in het waarborgen van een veilige infrastructuur in Fryslân. Je toetst, adviseert en ondersteunt bij juridische processen, fungeert als sterke sparringpartner voor het managementteam en bent betrokken bij diverse belangrijke taken zoals het opstellen van vergunningen, handhavingskwesties en juridische procedures. Deze rol biedt een unieke kans om samen met het team impact te hebben op de veiligheid en kwaliteit van de infrastructuur en om een waardevolle bijdrage te leveren aan het succes van het domein Provinciale Waterstaat. 


Het werk in de praktijk

It wurk yn de praktyk

Als juridisch adviseur vervul je een belangrijke rol binnen het domein Provinciale Waterstaat (PW). Hieronder staan de specifieke taken waar je mee aan de slag gaat:

  • Toetsen, adviseren en ondersteunen bij juridische processen binnen PW; 

  • Fungeren als sparringpartner voor het managementteam en vertegenwoordiging van het domein bij complexe strategische vraagstukken, inclusief het bijwonen van rechtszaken en het voeren van corresponderende communicatie;

  • Assisteren bij het opstellen van complexe vergunningen en ontheffingen met betrekking tot vaarwegen en wegen;

  • Ondersteunen bij het opstellen van beschikkingen in handhavingskwesties;

  • Samen met vakinhoudelijke collega’s verweerschriften schrijven en adviseren in klacht-, bezwaar- en beroepsprocedures;

  • Indien nodig optreden als vertegenwoordiger van Gedeputeerde Staten;

  • Beoordelen van voorstellen voor het college en af en toe zelf voorstellen schrijven;

  • Alert zijn op relevante wetswijzigingen en jurisprudentie, inclusief het fungeren als privacy-ambassadeur;

  • Assisteren van collega’s bij het afsluiten van verwerkingsovereenkomsten en ondersteunen bij het opstellen van Data Protection Impact Assessments (DPIA’s). Tevens voorzien van gevraagd en ongevraagd advies bij de uitvoering van beheertaken;

  • Opstellen van verkeersbesluiten.

Wie ben jij?

Wa bisto?

Wij kijken voor het team Bedrijfsbureau uit naar een energieke collega die van afwisseling in zijn/haar houdt. Je bent doelgericht, je kunt goed prioriteiten stellen en hebt een proactieve werkhouding. Juridische probleemstellingen kun je helder analyseren en je hebt een goed gevoel voor (juridische) risico’s. Je bent zelfstandig, maar kunt ook goed in een team werken. Hiernaast vinden we het belangrijk dat je affiniteit met infrastructuur hebt c.q. een uitvoerend bedrijfsonderdeel. Verder:

  • Een juridische opleiding op minimaal hbo-niveau;

  • Kennis van het bestuursrecht en ervaring met het contractenrecht;

  • Enige jaren werkervaring in een juridische functie;

  • Gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen is een pré. 



Goed om te weten!

Kennis van Wegenverkeerswetgeving, en/of Scheepvaartverkeerswetgeving en/of privacywetgeving, is mooi meegenomen voor deze functie

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten