Gemeenteprojecten

Freelance jeugdconsulent

Geplaatst 17 sep. 2021
Project ID: YIS 9101431
Plaats
Hellevoetsluis
Duur
3 maanden
(17 sep. 2021 - 31 dec. 2021)
Uren/week
24 hrs/week
Tarief
Unknown

Sollicitatie deadline: 24-09 11:00

 

Praktisch

 • Startdatum (gewenst)? Z.s.m. 
 • Startdatum (uiterlijk)? 1 oktober 
 • Einddatum? 31-12-2021
 • Optie tot verlenging? Ja 
 • Min/max aantal uur per week? 24 uur / 27 uur 
 • Vaste werkdagen gewenst/vereist? Dinsdag of donderdag zou fijn zijn. 
 • Mogelijkheid tot thuiswerken? ja
 • Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring? 1 jaar ervaring

 

Vacature

 

Must haves (knockouts)?

-       HBO werk en denkniveau

-       SKJ registratie

-       Ervaring met omgaan met klanten en zorgverleners

 

Pre's?

-       hebt kennis van complexe gedrags- en ontwikkelingsproblematiek in gezinssystemen, pedagogiek en kinder- en jeugdpsychiatrie.

-       affiniteit met stevige regievoering.

-       Ervaring met gemeentelijke systemen

-       Ervaring in het gedwongen kader

-       Ervaringen met multiproblemproblemen

 

 

Dit doe je:

Jij bent onze consulent jeugd die het leuk vindt om iedere dag weer uitgedaagd te worden om de juiste beslissing te nemen. Je vervult een adviserende- en indicerende rol en staat daarbij vanzelfsprekend in contact met burgers, collega hulpverleners en netwerkpartners. Om echt te weten

wat er speelt zit je aan tafel bij zorg overleggen met familie(systemen) en kom je eventueel bij de mensen thuis. Je maakt een objectieve beoordeling en indien nodig indiceer je ‘specialistische’ hulp.

 

Met jouw kennis en kunde ondersteun en onderzoek je graag een jeugdhulp aanvraag van een gezin. Daarbij voer je ook de rol van het casemanagement uit voor specialistische jeugdhulp. 

 

Als consulent maak je deel uit van één van de vier deelteams van het sociaal gebiedsteam.

 

 

Dit ben je:

 • Je hebt een minimaal een hbo-opleiding richting Social Work (of vergelijkbaar) en hebt een SKJ-registratie (harde eis, indien je over een voor registratie beschikt of bezig bent met registreren dan komen wij ook graag met je in contact). 
 • Je werkt volgens de richtlijnen van de beroepscode met inachtneming van de Jeugdwet. 
 • Je hebt kennis van complexe gedrags- en ontwikkelingsproblematiek in gezinssystemen, pedagogiek en kinder- en jeugdpsychiatrie. Ook heb je affiniteit met stevige regievoering. 
 • Verder ken je het hulpaanbod en de diagnostische en risicotaxatie- instrumenten en je weet deze in te zetten. In de complexiteit en hectiek is een flexibele houding handig. 
 • Je bent analytisch, houdt overzicht en weet prioriteiten te stellen. Jij bent empathisch en beschikt ook over een groot probleemoplossend denkvermogen. 
 • Een jeugdconsulent is van onschatbare waarde. Dankzij jouw kennis en kunde weet je integraal te kijken en hulp op maat aan te bieden.

 

Dit zijn wij: het team WIZ, het sociaal gebiedsteam

Jij komt te werken in het sociaal gebiedsteam Hellevoetsluis - Westvoorne. Het sociaal gebiedsteam is een samenwerking tussen gemeenten en hulpverlening organisaties/ zorgaanbieders. Het team richt zich op het versterken van het voorliggende veld (vindplaatsen) in de ondersteuning van inwoners van alle leeftijden met vragen, zorgen die ze zelf niet eenvoudig kunnen oplossen. Indien nodig wordt direct integrale ondersteuning en zorg verleend door de medewerkers van het sociaal gebiedsteam of wordt specialistische hulp (Jeugd en/of WMO) geboden.

 

De afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) organiseert in één loket dat mensen de juiste begeleiding krijgen op het gebied van werk, inkomen en zorg. Voor de Wmo en Jeugd voeren we deze taken ook uit voor de gemeente Westvoorne. Ook houden we ons bezig met het voorkomen van problemen, het versterken van zelfredzaamheid. We stimuleren mensen om hun eigen sociale netwerken optimaal in te zetten. Op onze afdeling werken circa 80 collega’s in verschillende teams.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten