Gemeenteprojecten

Freelance jeugdconsulent

Geplaatst 15 sep. 2021
Project ID: YIS 9101330
Plaats
Deurne
Duur
5 maanden
(4 okt. 2021 - 23 feb. 2022)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
40 - 60 €/hr

Sollicitatie deadline: 20-09 15:00

 

Jeugdconsulent (1 Fte, 36 uur)
Als jeugdconsulent ben jij verantwoordelijk voor de formele en juridische taken rondom de jeugdhulpverlening. Als echte teamplayer vind jij het heerlijk om nauw samen te werken met de wijkteams die verantwoordelijk zijn voor de hulpverlening aan gezinnen. Wanneer zij besluiten dat er externe hulpverlening ingeschakeld moet worden, schakelen ze jouw expertise in als het gaat om de formele afhandeling. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan het maken van een beschikking en een opdracht tot specialistische hulp. Daarbij vind jij het een uitdaging om de puzzel te leggen die ervoor zorgt dat het gehele arrangement qua ondersteuning en hulpverlening naadloos op elkaar aansluit.

Bij een herindicatie ben jij degene die het gesprek aangaat met de jongere of het gezin. Je kijkt welke doelen er zijn bereikt met de ingezette hulp en of er nu nog ondersteuning nodig is. Wanneer er nog ondersteuning nodig is kijk jij eerst wat het netwerk kan bieden. Zijn er problemen die dan nog moeilijk op te lossen zijn? Dan schakel je ook bij herindicatie eerst het wijkteam in of kijk je welke instanties in deze situatie het beste passen. Je kijkt daarbij wat de jongere of het gezin echt nodig heeft. Het is daarbij voor jou geen probleem om in sommige situaties een creatieve oplossing te zoeken. Je vindt het een uitdaging om knelpunten in de praktische uitvoering tot een beschikking te signaleren. Het lukt je daarbij om op een proactieve manier oplossingen te vinden en/of voor te stellen.

Als Jeugdconsulent vervul je ook een ondersteunende en adviserende rol richting Gezins- en Jongerencoaches. Jij geniet van deze verantwoordelijkheid, want jij staat sterk in je schoenen en je hebt een no-nonsense mentaliteit. Dat helpt je in de gesprekken met de zorgaanbieder waarin je soms tegenstellingen moet overbruggen. Jij staat je mannetje en kunt sterk beargumenteren waarom jij achter je besluit staat.

Als Jeugdconsulent kom je in een hele dynamische omgeving te werken waarbij je het geen probleem vindt om onder flinke tijdsdruk te werken. Je wordt in je werkzaamheden inhoudelijk ondersteund door onze gedragswetenschappers.

Heb jij als Jeugdconsulent:
 

  • Een afgeronde relevante HBO opleiding;
  • Kennis van en affiniteit met jeugd GGZ, LVB, Jeugd en Opvoeden of Passend Onderwijs;
  • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring binnen de jeugdhulpverlening.


Wat krijg jij ervoor terug?

Een enthousiast, hardwerkend team (met veel verschillende expertises en persoonlijkheden) wat volop in beweging en ontwikkeling is en waarin je de gelegenheid krijgt om je professionele, autonome rol verder te ontwikkelen en samen te leren.

De ruimte om nieuwe ideeën te introduceren en samen te kunnen bouwen aan kwaliteit.Zorg in Deurne


De gemeente Deurne voert sinds 1 januari 2017 de zorgtaken uit in het team Zorg in Deurne. Deze zorgtaken bestaan uit Wmo/ Jeugdzorg/ Bijzondere Bijstand en Minimaregelingen.  Zorg in Deurne bestaat uit multidisciplinaire clusters (gezins- en jongerencoaches, cliëntondersteuners, wijkwerkers, Wmo-consulenten, doorstroomcoaches 18-/18+) die in 3 wijkteams samenwerken. Daarnaast bestaat de 2e lijn van Zorg in Deurne uit het Schakelteam, gedragswetenschappers, jeugd- en gezinswerkers, een GGZ-consulent en een cliëntondersteuning Wmo/Wlz.
​​​​​​​

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten