Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance jeugdconsulent (zzp)

Geplaatst 10 apr. 2024
Project ID: YIS 9153596
Plaats
Venray
Uren
36 uur/week
Periode
3 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 2 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 16 apr. 2024 14:00

Voor de gemeente Venray zoeken wij een ervaren jeugdconsulent (ter overbrugging invulling vaste formatie)

Start : z.s.m.

Duur: 1-7-2024

Uren: 24-36

Tariefindicatie : €63 (afhankelijk ervaring)

Inschaling: schaal 9


Als consulent jeugd kom je te werken binnen het Sociaal Domein. Binnen het Sociaal Domein houden we ons bezig met de hulp voor kinderen en jongeren (-9 maanden tot 18 jaar) en hun ouders/opvoeders waarbij sprake is van opgroei-, opvoedingsproblemen, gedragsproblemen, psychische problemen en/of stoornissen. 

Als consulent pak je meldingen op en heb je focus op het goede gesprek aan de keukentafel, specifiek het onderdeel eigen kracht en collectieve voorzieningen. Je hebt regie op het gehele proces, evalueert met alle betrokkenen en stuurt bij waar nodig. · Je werkt zelfstandig, maakt een afgestemd/ op maat gemaakt (leefzorg)plan voor en met ouders en/of jongere met (meerdere complexe) ondersteuningsvragen en draagt er zorg voor dat de juiste hulp wordt ingezet. · Wanneer nodig geef je toegang tot maatwerkvoorzieningen op grond van de Jeugdwet. · Je brengt veiligheidsrisico’s in kaart en handelt direct waar nodig, te denken valt aan; huiselijk geweld, kindermishandeling, systemische of psychiatrische crisissituatie van jongere en/of ouders. · Je maakt (steeds opnieuw) een inschatting welke hulp noodzakelijk is en blijft monitoren of vrijwillige hulp toereikend is. · Met je kennis en ervaring ben je vraagbaak voor je collega’s van de ingang (frontoffice) en je collega consulenten (jeugdhulp, maar ook Wmo, participatie, schulddienstverlening en leerplicht). 

Een teamplayer die in mogelijkheden denkt, met ruime en aantoonbare ervaring op het gebied van de (uitvoering van) jeugdhulp. Je bent geen hulpverlener, maar kent de hulpverlening wel. Hierbij is een HBO werk- en denkniveau en een opleiding die gericht is op het werkveld van belang. Daarnaast beschik je over:

  • Een SKJ registratie.

  • Een goede en adequate kennis van de betreffende wetgeving, de sociale kaart van Venray en van het keuzepallet van aanbieders op het gebied van de jeugdhulp;

  • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

  • Maar ben je ook klantgericht, resultaatgericht, flexibel, creatief en nauwkeurig.

  • Minimaal 2 jaar ervaring in de functie als jeugdconsulent bij een gemeente.

Gemeente Venray is na Venlo de tweede stedelijke kern van Noord-Limburg en de plaats speelt een vooraanstaande rol in de regio. In totaal werken bij de gemeente Venray 360 medewerkers, waarmee we ons inzetten voor ongeveer 44.000 inwoners. De gemeente Venray heeft een koers uitgezet waarin flexibiliteit, samenwerking en de vraag van de klant de kernwoorden zijn. Venray heeft nadrukkelijk een eigen ambitie en koers, maar die alleen in samenwerking met vele (externe) partners gerealiseerd kan worden. De gemeente stimuleert de kracht van de samenleving, faciliteert initiatieven en werkt aan zaken waar ze zelf voor aan de lat staan. Deze ambitie heeft ook gevolgen voor de bedrijfsvoering en de manier waarop medewerkers hun werk doen: zelfstandig, met een duidelijk beeld van de klantvraag, gericht op samenwerking én op het behalen van concrete resultaten. De organisatie bestaat uit drie afdelingen en één stafafdeling. Elke afdeling is onderverdeeld in teams. Totaal werken er ruim 350 medewerkers bij de gemeente Venray.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten