Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance jeugd- en gezinswerker (zzp)

Geplaatst 11 jul. 2023
Project ID: YIS 9136500
Plaats
Bladel
Uren
28 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 sep. 2023
Einde: 1 mrt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 21 jul. 2023 14:00

Startdatum: 01-09-2023

Duur : Tot einde van het jaar

Uren per week: 24-36 uur

Tarief: passend bij schaal 9

 


Waar kom je te werken?

 

CJG+ de Kempen is de uitvoeringsorganisatie van de jeugdwet voor de Samenwerkende Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden.

CJG+ de Kempen werkt voor alle gezinnen in de Kempen met een hulpvraag vanuit de jeugdwet. Onze teams bestaan uit HBO- opgeleide, SKJ-geregistreerde jeugd- en gezinswerkers die zoveel mogelijk aanvullend op het eigen netwerk en de omgeving van gezinnen, ondersteuning zelf uitvoeren en regisseren waar noodzakelijk. Indien noodzakelijk kunnen zij bovendien specialistische jeugdzorg inzetten. Er zijn drie verschillende teams; Toegang, Lokaal Ondersteuningsteam en Kempenteam voor Jeugdhulp welke ondersteund worden door een staf waar onder meer een gedragswetenschapper deel van uitmaakt. Normaliseren en versterking van de eigen kracht zijn sleutelwoorden.



Wat ga je doen?

Onze opdracht wordt gevormd door het meerjarenbeleidskader Jeugdhulp in de Kempen, waarin het ‘dichtbij, in samenhang en effectief’ aanbieden en organiseren van jeugdhulp centraal staat.

 

De Jeugdhulpvragen die binnenkomen zijn zeer divers, waardoor de taken van de brede consulent jeugd kunnen variëren van het geven van voorlichting, het bieden van kortdurende ondersteuning, het toeleiden naar specialistische jeugdzorg en casemanagement.

 


   Denk onder andere aan taken op het gebied van:


-       Richten op opvoedkundige, relationele, materiële, individuele en maatschappelijke problemen van de kinderen en het gezin.

-       Versterken van de eigen kracht van het kind/ de jeugdige en zijn ouders/opvoeders; je focust op mogelijkheden en datgene dat al goed gaat en bouwt dit samen met de jeugdige en ouders verder uit en werkt daarbij nauw samen met andere professionals zoals het netwerk, verwijzers, veilig thuis, collega’s WMO, KempenPlus en zorgaanbieders

-       Coördineren van de zorg en indien nodig een spilfunctie als casusregisseur;

-       Netwerken en je hebt kennis van het werk van de samenwerkingspartners zoals de specialistische zorgaanbieders, Veilig Thuis en de jeugdbescherming;

-       Toeleiden indien nodig naar specialistische zorg;

-       Preventief werken en waar mogelijk inzetten van sociale netwerkversterking.

-       Los laten waar mogelijk en door pakken indien nodig.

-       Samen met het gezin maken werken aan opgestelde doelen.

-       Monitoren en evalueren van de ingezette (jeugd)hulp

-       Verder kijken dan de standaard oplossingen.

-       Een signalerende rol te aanzien van veiligheid en werken via de meldcode huiselijke geweld en kindermishandeling, armoede. Bij situaties van directe onveiligheid stel je samen met het gezin, hun netwerk en betrokken professionals een veiligheidsplan op.



We zoeken jou, als je in het bezit bent van:


-       Een afgeronde HBO-opleiding, bv SPH, Pedagogiek.

-       In het bezit bent van een SKJ registratie.

-       Minimaal twee jaar ervaring in het werken met en in gezinnen met opvoed- en opgroeivragen.

-       Geschoold in systeem- en netwerkgericht werken en werken met competentie verhogende strategieën is een must, het maken van een risico-taxatie en het opstellen van een veiligheidsplan is een pré.

En als je daarnaast veel te bieden hebt op de volgende onderwerpen:

-       Beschikken over een brede deskundigheid en een breed handelingsrepertoire.

-       Kennis van opvoeding- en gedragsproblemen en -stoornissen en pedagogiek;

-       Kennis van relevante wet- en regelgeving en de sociale kaart;

-       Het centraal zetten van de jeugdige/ het gezin en hun vraag. Daarbij ga je uit van de centrale vraag: wat moet er gebeuren voor de ontwikkeling en/of veiligheid van het kind?

-       Het ondersteunen en versterken van het gezin waar nodig. Daarbij neem je niet over.

-       Het opbouwen van een samenwerkingsrelatie met het gezin vanuit twee kernwaarden. Grenzen stellen (normatief, de wet) en met begrip voor het feit dat de gezinsleden ondersteuning nodig hebben.

-       Het overbruggen van belangentegenstellingen. Je overziet het grotere geheel en begrijpt de verschillende belangen op verschillende niveaus.

-       Kernachtig rapporteren.

-       Werken volgens de Kempische visie op jeugdhulp ‘Samen van transitie naar transformatie’

-       Hebben van een onafhankelijke blik op ondersteuningsvragen en daarnaar handelen

Naast wat je brengt, vragen we ook iets van wie je bent:


Je bent creatief en flexibel, hebt lef, bent snel, doortastend, beslist en vindt het vanzelfsprekend om voortdurend aan je eigen vakmanschap te werken. Je bent op je best als je kunt samenwerken en netwerken. Je houdt van vernieuwing en probeert ook graag zelf nieuwe dingen uit. Je durft kritische vragen te stellen en zegt ‘nee’ waar nodig. De digitale vaardigheden van jou zijn een vanzelfsprekendheid. Je vindt het interessant om zowel vragen van lichte aard als vragen die complexer zijn op te pakken. Je bent in staat om in hectische situaties overzicht te behouden, objectief te blijven en besluitvaardig op te treden.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten