Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance IPPC vergunningverlener (agrarisch) zzp

Geplaatst 25 mei 2022
Project ID: YIS 9115156
Plaats
Horst, Limburg
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 27 jun. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
75 - 85 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 23 jun. 2022 17:00

Voor de gemeente Horst zoeken we een agrarische vergunningverlener (IPPC)

Startdatum: zo snel mogelijk

Einddatum: 31-12-2022 (verlenging mogelijk)

Aantal uur per week 16

Tariefindicatie: € 80 (Een hoger tarief is bespreekbaar, mits dat in lijn is met de kwaliteit van het cv)

 

 

 

IPPC agrarische vergunningverlener

Voor een afgebakende opdracht en een vooraf bepaalde hoeveelheid procedures.

 

Op 1 januari 2021 werd de Europese richtlijn BBT (best beschikbare technieken) voor IPPC-veehouderijen van kracht. De richtlijn is vooral bedoeld om bij deze bedrijven het (negatief) effect op het leefmilieu (geluid, stof, geur, opslag, mestverwerking, ammoniak e.d.) zoveel mogelijk te beperken door het gebruiken van de best beschikbare technieken. 

 

Denk aan stalsystemen zoals luchtwassers en door het controleren van uitstoot (b.v. door meten en monitoring). Dit betekent dat we specifiek bij deze categorie bedrijven moeten beoordelen of men (nog) aan de richtlijnen voldoet en of de verleende vergunning wellicht aanpassing behoeft.

 

We moeten hiervoor een inhaalslag maken. In de jaren 2022 en 2023 willen we de IPPC bedrijven controleren en zo nodig ook de vergunning actualiseren. Dit is een behoorlijke opgave gezien het grote aantal van dit soort bedrijven in onze gemeente. 

 

Heb jij hier affiniteit mee? Wil jij de verbindende schakel zijn tussen agrarische en niet agrarische ondernemers, inwoners, het waterschap, de provincie en de gemeente? Dan is deze vacature wat voor jou!

 

 

Wat ga je doen?

•          Het zelfstanding of in samenspraak met zorgen voor een goede begeleiding en afhandeling van het proces van (vormvrije) m.e.r. procedures, de aanvragen Wabo (IPPC vergunningaanvragen voor veehouderijen);

•          Het ambtshalve aanpassen/ actualiseren van het milieudeel van omgevingsvergunningen op grond van uitgevoerde actualisatietoetsen of gewijzigde wet- en regelgeving;

•          Toetsen van milieuaanvragen en het opstellen van het milieudeel van omgevingsvergunningen voor het oprichten of veranderen een inrichting Het integraal, procesmatig en inhoudelijk afstemmen met interne en externe adviseurs en hun bijdragen.

•          Het checken van de berekeningen, die zijn uitgevoerd met V-stacks Vergunningen, V-stacks Gebied, ILS3a en AERIUS calculator

•          Het leveren van maatwerk daar waar standaardregelgeving tekort schiet;

•          Het bezoeken van bedrijven zowel in het kader van vooroverleg als van eindbespreking na verlenen van de gevraagde vergunning;

•          Informeren van college, raad, interne collega’s, inwoners en adviseurs over de vergunningprocedures;

•          Technisch ondersteunen en deelnemen aan bezwaar- en beroepsprocedures.

 

 

Jij brengt mee: 

 

  • Je hebt een relevante HBO-opleiding. 
  • Een milieukundige achtergrond is een pré. Je bent flexibel, klantgericht en communicatief vaardig. Je weet van aanpakken en kunt goed samenwerken.
  • Gemeentelijke ervaring in een vereiste!

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten