Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance inventarisatie (nieuwe) onderzoeksplicht breedplaatvloeren (zzp)

Geplaatst 1 okt. 2024
Project ID: YIS 9166768
Plaats
Almere
Uren
32 uur/week
Periode
1 maand
Start: 14 okt. 2024
Einde: 30 nov. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 8 okt. 2024 16:00
  • Inschatting van uren is 32 uur per week voor 7-8 weken

  • Voorkeur start z.s.m. en afronding eind november begin december

  • Schaal: 9

  • Benodigde devices (telefoon/laptop) worden niet verstrekt door de opdrachtgever

  • Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Verbrede onderzoeksplicht voor Gebouwen met Breedplaatvloeren

De nieuwe plicht geldt specifiek voor gebouwen die na 1 januari 2000 zijn opgeleverd en waarvoor de vergunning vóór 1 januari 2018 is verleend. Hierbij gaat het om gebouwen met breedplaatvloeren die een overspanning van meer dan 8,5 meter hebben of om niet-geïsoleerde daken, ongeacht de afmeting. Woongebouwen vallen niet onder deze plicht, tenzij er een andere gebruiksfunctie onder het woongebouw aanwezig is. Gebouwen die al eerder zijn onderzocht volgens het stappenplan uit 2019 hoeven niet opnieuw te worden onderzocht.

 

Om de betreffende gebouweigenaren aan te kunnen schrijven met opdracht om onderzoek uit te laten voeren is eerst een overzicht nodig om welke gebouwen dit gaat. De planning is dat we uiterlijk voor het eind van het jaar de gebouweigenaren willen hebben aangeschreven, zodat deze ook voldoende tijd hebben om aan hun onderzoeksplicht te kunnen voldoen. De analyse vraagt meer werk dan vooraf ingeschat waardoor het niet naast het reguliere werk van de vaste collega’s kan worden opgepakt. Er is wel een groot gedeelte van de inventarisatie opgepakt.

 

Omvang opdracht

De periode 2010-2018 is geïnventariseerd. Voor de inventarisatie is uitgegaan van een bouwsom van meer dan €5 ton. Van de periode 2000 – 2010 en hebben 897 dossier een bouwsom van meer dan €5 ton. Daarvan hebben 281 dossiers alleen de woonfunctie. De resterende 616 dossiers moeten nog geïnventariseerd worden. Van deze gebouwen is dus nog niet duidelijk of er breedplaatvloeren zijn toegepast.

Daarnaast zijn er 32 gemeentelijke gebouwen met breedplaatvloeren uit de te onderzoeken periode waarbij bekeken moet worden of zij ook onder de verbrede onderzoeksplicht vallen.

Vanuit de applicatie AlmereInKaart kunnen gescande tekeningen geraadpleegd worden. Eventueel is het raadplegen van de fysieke stukken nodig in het gemeentelijk archief.


Werk-, kennis- en denkniveau

  • WO/HBO bouwkunde, indien MBO Bouwkunde ruime ervaring met constructieve veiligheid

  • Goed en snel verbeeldingsvermogen op basis van bouwkundige en constructietekeningen.

  • Goed inzicht in bouwkundige in constructieve principes.  

  • Nauwkeurig

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten