Gemeenteprojecten

Freelance Interne Controller Participatiewet

Geplaatst 2 aug. 2021
Project ID: YIS 9099412
Plaats
Oud-Beijerland
Duur
4 maanden
(1 sep. 2021 - 31 dec. 2021)
Uren/week
10 hrs/week
Tarief
55 - 70 €/hr

Sollicitatie deadline: 5-8-2021 12:00


Description:


Als kwaliteitsmedewerker Inkomen/interne controller ben je verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole achteraf op besluiten van de klantmanagers Inkomen. De functie kwaliteitsmedewerker omvat meerdere taken, de inhuuropdracht beperkt zich tot het uitvoeren van de kwaliteitstoets achteraf bij het team Inkomen.


We zoeken iemand die analytisch is, bekend met interne controle en de Participatiewet van binnen en van buiten kent. Iemand die ons minimabeleid snel in de vingers heeft. Die weet aan welke voorwaarden een aanvrager én een klantmanager moet voldoen om een juist besluit te kunnen nemen. Iemand die gewend is om inkomenstoetsen en vermogenstoetsen uit te voeren en zo de onvolkomenheden uit een rapportage of besluit kan halen.

Daarnaast ben je bekend met het progamma Kwaliteit in Control (KiC), de applicatie van Stimulansz waarmee gewerkt wordt. En heb je kennis van de applicatie Suite4Sociaal Domein, de applicatie waar de klantmanagers mee werken.


Werkzaamheden behorende bij de steekproef team Inkomen op grond van de Participatiewet, IOAW en het vastgestelde minimabeleid:

  • Op basis van een steekproef controleer je ongeveer 40 posten in KiC vanuit het team Inkomen volgens vast normenkader en het vastgestelde beleid. Kennis van de Participatiewet is hier een vereiste!
  • Bevindingen die gelijk tot verbeteracties leiden, kortsluiten met individuele klantmanager
  • Rapportages per kwartaal genereren voor management. Rode lijn benoemen en overdragen aan het team Kwaliteit Werk en Inkomen t.b.v. verdere bespreking met het team.


De opdracht start zsm tot en met 31 december 2021, met mogelijkheid tot verlenging tot eind april 2021.


De uren kunnen zelfstandig ingedeeld worden en kunnen buiten kantoor plaatsvinden


Voor de uitvoering heb je contact met de kwaliteitsmedewerker Werk en Inkomen.


Requirements:

  • vanaf 3 jaar relevante werkervaring, met name ervaring op het gebied van participatiewet en met de eerder genoemde programma's zijn belangrijk. Daarnaast heeft de kandidaat verstand van het Sociaal domein.
  • Wat goed zou passen is iemand die bijvoorbeeld kwaliteitsmedewerker is geweest en verstand heeft van processen (dit is echter geen vereiste)
  • we zoeken geen klantmanager
  • Het staat helemaal vrij hoe de opdracht ingevuld wordt als er maar eind van de maand een rapportage klaar ligt die goed de rode draad weergeeft. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten