Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance intern communicatieadviseur (zzp)

Geplaatst 9 okt. 2023
Project ID: YIS 9140890
Plaats
Helmond, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 nov. 2023
Einde: 14 mrt. 2024
Tarief
70 - 90 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 16 okt. 2023 10:00

- Startdatum/duur: 1 november tm medio maart '24

- Omvang: 32u p/w 

- Schaal 9 cao gemeenten

- Hybride werken: bespreekbaar maar om collega's en het Helmondse te leren kennen + betrokken te raken en blijven, is flexibiliteit en fysieke aanwezigheid in Helmond (ook) belangrijk. Veel (communicatie) collega's zijn in ieder geval op dinsdag en donderdag fysiek aanwezig.

- Beschikbaarheid, bijzonderheden en eventuele motivatie in je cv opnemen.

- Voor deze positie is op donderdagmiddag 19 oktober tijd gereserveerd om (digitaal) gesprekken te voeren.


Vanwege zwangerschapsverlof zoeken wij een tijdelijke vervanger voor de adviseur interne communicatie.


De uitdaging

Als intern communicatieadviseur heb je veel gevoel bij communicatieprocessen die zich afspelen in een (gemeentelijke) organisatie. Je geeft je collega’s communicatieadvies, bedenkt communicatieplannen en voert deze uit. Je zet hoogwaardige interne communicatieactiviteiten op rondom diverse projecten binnen gemeente Helmond. Je signaleert, samen met een team van communicatiecollega’s relevante ontwikkelingen binnen de gemeentelijke organisatie. Je bent in staat om te kijken wat er aan de hand is, de vraag achter de vraag te achterhalen en die te vertalen naar de communicatieopgave. Je taken zijn grotendeels deze:



  • Je geeft advies over interne communicatie binnen Helmond

  • Je bent operationeel verantwoordelijk voor de interne informatievoorziening voor/over de ingebruikname van het Huis voor de Stad (nieuw gemeentehuis) en adviseert hierover.

  • Je bent operationeel verantwoordelijk voor de communicatie rondom het organisatie-ontwikkeltraject en adviseert hierover

  • Je verzorgt het maandelijkse Helmond (b)en ik journaal. Dit journaal wordt gemaakt met en vóór collega’s en zorgt ervoor dat alle collega’s op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de gemeente. Je denkt na over de content, benadert collega’s en interviewt ze (je bent dus ook vaak zelf in beeld). Ook onderhoud je het contact met het editing bureau voor de montage.

  • Je draagt bij aan het wekelijkse ‘agile’ overleg waarin jouw interne communicatieonderwerpen op de agenda staan



Dit ben jij

Je bent een stevige gesprekspartner en weet collega’s met overtuiging jouw advies voor te leggen. Je bent proactief en brengt naast denkkracht de nodige doe-kracht mee. Je houdt van hectiek en van samenwerking. De Nederlandse taal beheers je uitstekend en je hebt affiniteit met digitale media. Met argumenten durf je ook nee te zeggen. En je vind het leuk om vanuit je functie naar voren te stappen en in de spotlights te staan. Je beschikt over hbo werk- en denkniveau en hebt ervaring met interne communicatie. Het helpt mee als je die bij een gemeentelijke of andere overheidsinstelling hebt opgedaan.

Begint het al te kriebelen? Dan ontmoeten we je graag heel binnenkort!


Dit zijn wij

Je gaat samenwerken in een leuk team met ongeveer 14 andere (strategisch) communicatieadviseurs/-medewerkers en het online team. Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al hebben we voor onze stad mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. We werken met trots vanuit verbinding, vertrouwen en waardering.

 

Laat het je vertellen door onze collega’s in het volgende filmpje. https://www.youtube.com/watch?v=ApDITPvtfNs&ab_channel=GemeenteHelmond

Wil je ons verhaal nog eens rustig nalezen? Klik dan hier voor het Helmond (b)en ik verhaal.

 20210111 Helmond ben ik web

PDF (www.helmond.nl)

 

Wat bieden wij jou?

·      Team communicatie werkt met Agile Portfolio Management, een werkwijze die helpt om opgave gericht, integraal en impactvol communicatie in te zetten. Jij wordt onderdeel van onze cirkel ‘helder, toegankelijk en transparant’.

·      Bij de gemeente Helmond werken we hybride, zodat je een goede balans vindt tussen op locatie en thuis werken.

·      Je werkt samen met heel veel leuke collega’s binnen de gemeente die jou graag wegwijs willen maken binnen Helmond

·      Een tijdelijke functie waarbij je de kans krijgt om alle collega’s met jouw communicatiekunsten klaar te stomen voor onze nieuwe werklocatie die we in 2024 betrekken (het nieuwe Huis voor de Stad). 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten