Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Interim senior projectcontroller (ZZP)

Geplaatst 29 dec. 2021
Project ID: YIS 9106053
Plaats
Dordrecht
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 9 dec. 2021
Einde: 9 jun. 2022
Tarief
90 - 120 €/uur

Sollicitatie deadline: 30-12-2021

36 uur per week

Richttarief: €95

Start: zsm

 

De gemeente Dordrecht. Niet zomaar een stad. Een eiland. Een stad met verborgen kwaliteiten. Een stad waar bijzondere dingen gebeuren. Maar waarover Dordtenaren niet opscheppen. Werken voor Dordrecht is extra leuk, omdat de stad precies de juiste schaalgrootte heeft: de stad biedt complexe grootstedelijke uitdagingen en tegelijkertijd is de organisatie compact genoeg om slagkracht en korte lijnen te behouden. Dordrecht is daarmee de perfecte omgeving om jouw talent voor in te zetten. www.werkenbijdordrecht.nl Er gaat een stad voor je open.

 

Ter versterking van ons team planning & control (P&C)zoeken wij een Interim (Sr.) Projectcontroller

 

Jij bent een gedreven professional, met liefde voor het vak. Als (Sr.) projectcontroller op het fysieke domein ben jij bekend met stedelijke ontwikkeling, woningbouw- en infrastructurele projecten als ook risicomanagement. Complexiteit, zowel vanuit de inhoud als het proces. Sterker nog, hoe lastiger, hoe liever jij je tanden er in zet! Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend. Gelukkig  is er altijd wat te leren en sta jij hier voor open. Herken je jezelf in deze rol? Mooi! We zien jouw enthousiasme graag terug in jouw sollicitatie!

 

Functie en werkzaamheden

In deze rol adviseer je zowel de opdrachtnemers als opdrachtgevers bij hun projecten. Je brengt de risico’s en kansen aan bod en weet uitstekend je argumenten kenbaar te maken wat je gelijk een stevige sparringpartner maakt.

 

Je vervult de control-rol voor verschillende complexe projecten binnen de stedelijke ontwikkeling fysieke domein (grondexploitaties) en werkt zowel vanuit de inhoud als vanuit het proces. Door de veelzijdigheid in deze functie zal je met veel collega’s nauw samenwerken. Iemand met een oplossingsgerichte houding, open blik en verfrissende kijk in het werkveld is van groot belang. Als (Sr.) projectcontroller:

  • Adviseer je de projectmanager en de opdrachtgever van het project;
  • Neem je deel aan de meest essentiële project- en/of werkgroepen binnen het project en bent deelgenoot van de risicosessies en geeft hierbij advies;
  • Geef je gevraagd en ongevraagd advies aan de (project)managers met betrekking tot alle GROTICK aspecten van het project;
  • Beoordeel je de kwaliteit van de rapportages, prognoses en bijdragen vanuit de projecten zowel richting de P&C documenten als de projectrapportages;
  • Ben je bewaker van de realisatie van projecten binnen de gestelde inhoudelijke en financiële kaders binnen het fysieke domein;
  • Toets je budgetaanvragen/opdrachten en de juiste verwerking daarvan in de projectadministratie;
  • Toets je college- en raadstukken en stemt deze af met de projectmanager;
  • Ondersteun, adviseer en toetst je daarbij en weet financiële aspecten; projectbeheersing en risicomanagement toepasbaar te maken binnen de (BBV)regelgeving en de Planning en Control cyclus van de gemeente.

 

Wat zoeken wij in jou?

Een spontane collega met een gezonde dosis humor en flair

Je bent instaat om in jouw rol de aanjager  én uitvoerende te zijn. Je bent  initiatiefrijk, hebt een stevige persoonlijkheid met een goed analytisch denkvermogen.

Door jouw open blik en verfrissende ideeën ben je in staat het gehele werkveld te overzien. Jij hebt het lef om anders te denken en te doen!

 Je bent je bewust van je omgeving en jouw invloed hierop.

Als echte teamspeler ga je voor het beste resultaat, ook als het gaat om je eigen effectiviteit.

 

Wat neem je mee?

De "Must- haves":

  • Een afgeronde HBO+ of WO opleiding
  • Minimaal 4 jaar gerichte werkervaring in een vergelijkbare functie
  • actuele kennis van gemeentelijke financiën en regelgeving (o.a. BBV) of de bereidheid om deze kennis te vergaren
  • Goed ontwikkelde adviesvaardigheden, die je zowel mondeling als schriftelijk laat zien
  • Kunnen werken in een complexe en  politiek bestuurlijke omgeving

 

De "Nice-to-haves":

  • Ervaring met (gemeentelijke) grondexploitaties
  • Ervaring met grote en/of complexe projecten op het fysieke domein

 

Waar kom je te werken?

Je gaat aan de slag binnen het team Planning & Control van het cluster Versterking Bestuur & Organisatie (VBO). In het team zijn 21 enthousiaste, zelfstandige en vakkundige professionals werkzaam. Wij werken buiten de projectteams nauw samen met andere teams uit het cluster VBO, zoals de projectadministratie en Control & Strategie.

Het team Planning & Control is in 2018 voortvarend gestart met het traject van zelforganisatie. Dit betekent dat we met elkaar de verantwoordelijkheid nemen om de best mogelijke kwaliteit te leveren voor onze stad. Hiervoor heerst bij ons een open sfeer, waarin we elkaar helpen en van elkaar leren door het delen van ervaringen.

 

Wat bieden we jou?

We willen dat onze medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en dat ook blijven. Daarom willen wij dat jij met plezier naar je werk gaat. Zo werken we optimaal samen om de ambities van Dordrecht te realiseren!

 

We bieden je een mooie interim plek binnen onze organisatie voor 36 uur per week voor de duur van minimaal 6 maanden.

 

De functie is ingeschaald in schaal 11/12 afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring.  Je salaris is afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring. Voor schaal 11 bedraagt het maximum € 5.169, en voor schaal 12 maximaal € 5.872,- bruto per maand (bij een 36-urige werkweek).

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten