Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance interim projectleider/regisseur opvang vluchtelingen (zzp)

Geplaatst 26 sep. 2024
Project ID: YIS 9166534
Plaats
Papendrecht
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 26 mrt. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 3 okt. 2024 11:00

Richttarief 93,50

Uren: 16-24 per week

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: 3 maanden (optie tot verlenging max 1 juli 2025)

Gemeente Papendrecht


Interim Projectleider/Regisseur Opvang Vluchtelingen 

Liggend aan de Merwede en de Noord, is Papendrecht van oorsprong een dijkdorp waar rivieren vanaf het ontstaan van het dorp, ruim negen eeuwen geleden, belangrijk waren voor vervoer en inkomsten. Het logo van de gemeente herinnert aan die tijd; verwijzend naar de (gele) wieken van de molens en de ligging aan de twee grote (blauwe) rivieren.   

  

Tegenwoordig is Papendrecht een complete kern aan het water, met goede voorzieningen, waar de samenleving voorop staat, rijk aan (culturele) activiteiten en voorzieningen. De mooie mix van groen, ligging aan de dijk en stedelijk gebied zorgt voor een aangenaam woon-, recreatie- en werkgebied. Papendrecht is één van de zeven Drechtsteden en zoekt op verschillende terreinen regionale samenwerking. Werken voor Papendrecht betekent werken in een prettige, compacte en overzichtelijke organisatie met korte lijnen, waar verantwoordelijkheden laag in de organisatie zijn belegd.  

  

Papendrecht in ontwikkeling  

Papendrecht wil een wendbare organisatie zijn, die optimaal in verbinding staat met de samenleving. Een gemeente die de behoeften van inwoners en ondernemers centraal stelt en opgaven samen met hen oppakt. Om dit vorm te geven is ingezet op organisatieontwikkeling, met als leidende thema’s: Externe Focus, Sturing en eigenaarschap, Kwaliteit, Versterken van samenwerken, Leren en inspireren en innoveren, Flexibiliteit & Politiek-bestuurlijke sensitiviteit. De ruim 200 medewerkers worden nu aangestuurd door een tweehoofdig directieteam en acht teamleiders.   

  

Vluchtelingenopvang in Papendrecht 

Zoals veel gemeenten in Nederland voelt Papendrecht zich verantwoordelijk om een evenredige bijdrage te leveren aan de opvang van vluchtelingen (COA) en Oekraïners (GOO). Er is één gemeentelijke opvang Oekraïners. Er wordt onderzocht of verlenging van deze locatie mogelijk is en/of er andere geschikte locaties zijn te vinden vanwege het beroep op de opvanglocaties. Zie ook www.papendrecht.nl/asielopvang voor meer informatie zoals onze langetermijnvisie.  

 

Op dit moment zijn er twee bestaande opvanglocaties (COA) in Papendrecht. Een voorziening voor 50 AMV’ers en een locatie met 85 vluchtelingen. Deze laatste locatie wordt eind 2024 conform afspraak gesloten. Op dit moment is er samen met COA een nieuwe AMV-locatie in ontwikkeling in het centrum van Papendrecht voor ca. 70-80 AMV’ers. De planontwikkeling loopt en de aandachtspunten vanuit de omgeving moeten nog meegenomen worden. Dit betreft actiepunten voor zowel COA alsook voor de gemeente. Je werkzaamheden richten zich grotendeels op de ontwikkeling van deze nieuwe locatie en het goed inpassen in de omgeving met goede afspraken. 

 

De projectleider/regisseur opvang vluchtelingen: 

 

  • Is verantwoordelijk voor de gemeentelijke taken als het gaat om het verkennen, realiseren en continueren van de opvanglocaties en bijkomende voorzieningen (onderwijs, e.d.) door zaken te initiëren, (te laten) organiseren en bewaakt de voortgang.  

  • Eerste aanspreekpunt voor COA (bestaande en nieuwe locatie), de locatiemanagers Oekraïne opvang en andere (keten)partners. In het bijzonder het aanspreekpunt voor het realiseren van de nieuwe opvanglocatie AMV en alle daaruit voortkomende werkzaamheden. 

  • Coördineert de samenwerking met verschillende medewerkers/teams en externe partners, waaronder ook de veiligheidsregio.  

  • Is benaderbaar, gemakkelijk in de omgang en legt snel verbindingen. 

  • Heeft ervaring en affiniteit met project- en procesmanagement. 

  • Adviseert directie, portefeuillehouders en college op het gebied van opvang vluchtelingen, zowel mondeling als schriftelijk.  

  • Levert een bijdrage aan het opstellen van de uitvoeringsstrategie vluchtelingen, met daarbij de focus op de doelstelling "Meer duurzaam beschikbare opvangmogelijkheden". 

  • Houdt de locatieverkenning met mogelijke locaties actueel, grootste prioriteit is momenteel de opvang voor Oekraïners.  

 

Wat neem je mee? 

  • Tenminste HBO werk- en denkniveau 

  • Tenminste 2-3 jaar ervaring als gemeentelijk projectleider of in een vergelijkbare rol 

  • Kennis en ervaring van gemeentelijke besluitvormingsprocessen 

  • Enthousiasme en een positieve instelling  

  • Sterke communicatieve vaardigheden op verschillende niveaus (bewoners, ondernemers, teamleden, externe partners, directie en bestuurders) 

  • Ervaring met het adviseren van bestuurders (mondeling en schriftelijk) 

  • Ervaring met vluchtelingenopvang is een pré. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten