Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance interim projectleider - Kennisbank publieksdienstverlenging (zzp)

Geplaatst 11 mei 2022
Project ID: YIS 9114590
Plaats
Dordrecht
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 11 mei 2022
Einde: 11 nov. 2022
Tarief
0 - 85 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 17 mei 2022 12:00

Sollicitatie deadline: 17-05 12:00

  • Start: zsm
  • Aantal uur per week: 32 uur per week. Let op het betreft een rol voor gemiddeld 24-32 uur per week waarvan je er 16 besteed aan de kennisbank en de rest aan het optimaliseren en uitschrijven van de processen.
  • Functie schaal 10 - Gemeente CAO
  • Duur van de opdracht: Voorlopig tot einde jaar met optie tot verlenging
  • Deadline aanbieden van kandidaten: 17 mei 12.00 uur
  • Je kunt ongeveer 50/50 vanuit huis/ kantoor in Dordrecht werken.

 

Interim projectleider

Dienstverlening Drechtsteden, gemiddeld 24 -32 uur per week

Startdatum is juni t/m eind december

 

Wat ga je doen?

De kennisbank is een belangrijk middel in onze dienstverlening om onze inwoners en bedrijven de juiste informatie te geven aan de telefoon, balie, receptie etc.

Het team Web, Telefoon & Social Media is bijvoorbeeld één van de groot gebruikers van de kennisbank. Het team streeft ernaar om de inwoners zo snel mogelijk het juiste antwoord te geven. En heeft als doel om 80% van de vragen direct te beantwoorden. Hiervoor heeft het team een goed functionerende kennisbank nodig.

 

Zowel het functioneren van de kennisbank zelf als het gebruik daarvan biedt diverse verbeterpunten. Ook is in breder verband aandacht nodig voor contentmanagement over alle kanalen heen. Voor de kennisbank is een onderzoek uitgevoerd en dit heeft geleid tot een aantal aanbevelingen:

 

- Invulling geven aan de oplossingen van de leverancier omtrent zoeken in de kennisbank;

- Verantwoordelijkheid voor juistheid van informatie beleggen bij de contactpersoon van de productpagina

- Controle actie voor aanvullen en updaten informatie kennisbank;

- Updaten werkinstructie, het ontwikkelen en geven van (extra) trainingen, uitbreiden van het inwerkprogramma;

- Eenduidige afspraken over wanneer je gebruik maakt van de kennisbank implementeren;

- Ambassadeurs/ key-users aanstellen.

 

Wij zoeken een projectleider die gaat zorgen dat deze aanbevelingen uitvoering krijgen en leiden tot de gewenste resultaten, in relatie tot breder contentmanagement en gerelateerde ontwikkel-initiatieven.

Globaal is al benoemd welke stappen in welke volgorde moet worden uitgevoerd. De projectleider zorgt voor verdere uitwerking hiervan in een concreet plan van aanpak.

De kennisbank ontwikkeling relateert aan diverse andere ontwikkeltrajecten op systeem, proces en gedrag. Het heeft de voorkeur om naast de uren voor het kennisbank verbeterproject (circa 16 uur per week) ook inzet te plegen op andere projecten en activiteiten. De precieze invulling hangt af van de status van projecten en de specifieke kwaliteiten van de projectleider.

 

Wat neem je mee?

Je kunt op basis van de opdracht snel inschatten wie je daarbij nodig hebt en hoe de planning er uit moet zien. Hierbij schakel je makkelijk in een complexe omgeving van diverse partijen van leverancier, ondersteunende collega's en de lijn-organisatie. Voor de inzet van dit project is de inzet van diverse collega's een must. Dit valt niet altijd mee in de hectiek van alle dag. Je hebt daarom stevig de touwtjes in handen, regelt de juiste randvoorwaarden en weet mensen te motiveren om hun bijdrage te leveren. Waar nodig voer je hands-on activiteiten uit (procesbeschrijving, werkinstructies uitwerken).

 

Daarnaast vragen we:

  • Affiniteit en ervaring met dienstverlening en het is een pré als je bekend met frontofficeprocessen;
  • Kennis van en ervaring met systeem- en procesinrichting;
  • Bij voorkeur kennis van KCS (klantportaalsysteem) van Roxit;
  • Je bent een teamspeler, maar neemt wel duidelijk de leiding in handen;
  • Je weet partijen en belangen te verbinden in het gemeenschappelijke doel;
  • Afgeronde relevante hbo+/ wo opleiding.

 

Waar kom je te werken?

Dienstverlening Drechtsteden voert de publieksdienstverlening uit voor de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht en deels Zwijndrecht. Je werkt samen met gedreven collega's aan het leveren van de beste dienstverlening telefonisch, aan de balie en online, aan inwoners, ondernemers en instellingen van die gemeenten. We bundelen de krachten om een toekomstbestendige, innovatieve en efficiënte dienstverlening te behouden en te realiseren.

 

We zetten fors in op digitalisering en houden tegelijkertijd ruimte voor maatwerk en persoonlijk contact. Als adviseur maak je deel uit van het team Ontwikkeling & Ondersteuning, wat bestaat uit 15 innovatieve en deskundige collega's. Dit team is verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de dienstverlening en het beleid en ondersteunt de uitvoeringsteams op een aantal taken (o.a. applicatiebeheer en planning & control).

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten