Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance interim hoofd maatschappelijke ondersteuning en zorg (zzp)

Geplaatst 24 okt. 2024
Project ID: YIS 9168549
Plaats
Venlo, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
7 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 mei 2025
Tarief
90 - 103 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 1 nov. 2024 12:00
  • Tarief: €103 afhankelijk van ervaring

  • Uren: 36, schaal 13

  • Termijn : zo spoedig mogelijk 2024 ( bijv. 1 dec)- 31 mei 2025

  • Gesprekken 13 november

  • Kandidaat moet aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie en in het Sociaal Domein

  • Tevens aantoonbare leidinggevende ervaring aan grote groepen medewerkers >20 medewerkers

  • Afhankelijk van het aantal kandidaten kan de sluitingsdatum vervroegd worden



Interim Hoofd Maatschappelijke ondersteuning en Zorg

 

Wat ga je doen?

Als hoofd van het team Maatschappelijke Ondersteuning en Zorg ga je samen met het team aan de slag met de vertaling van strategische en operationele opgaven van onze organisatie naar de dagdagelijkse praktijk, de doorontwikkeling van het team en het verder professionaliseren van de dienstverlening.

Je bent in de eerste plaats leidinggevende en manager van een team, bestaande uit ruim 30 collega’s. Je werkt onder de verantwoordelijkheid van de algemeen directeur en directeuren, en trekt hierin gezamenlijk op met je collega-hoofd binnen het maatschappelijk domein. Daarnaast fungeer je als opdrachtnemer voor de programmamanager voor de bijdragen aan de realisatie van de programma’s voor zover deze in het teamplan zijn opgenomen en stelt middelen en capaciteit beschikbaar.

 Als hoofd Maatschappelijke Ondersteuning en Zorg heb je de volgende taken/ verantwoordelijkheden: 

  • Je bent verantwoordelijk voor het behalen van concrete resultaten voor de stad en de regio die bijdragen aan het bereiken van de ambitie en inhoudelijke opgaven. Je werkt en denkt daarbij corporate: je stelt het organisatiebelang boven het teambelang.

  • Je draagt zorg en bent verantwoordelijk voor het jaarlijks opstellen en realiseren van een teamplan voor het team. Dit teamplan inclusief de doorkijk naar volgende jaren sluit aan bij het directieplan en de programmaplannen (begroting), waarbij een goede aansluiting van beleid en uitvoering integraal belegd is.

  • Samen met de medewerkers vertaal je het eigen teamplan, waar nodig in verbinding met andere teamplannen, door naar de individuele jaarplannen van de medewerkers.

  • Je bent in staat aan de medewerkers aan te geven wat er de komende periode op hen afkomt en wat dat betekent voor de eisen en verwachtingen die het werk aan hen stelt.

  • Je fungeert als volwaardig gesprekspartner voor met name de medewerkers, programmamanager, directie en waar nodig het college en externe (keten)partners in het veld.

  • Je zorgt voor een goede samenwerking met strategische partners (en hun bestuurders), binnen en buiten onze regio. Ook ben je op de hoogte van de landelijke en regionale ontwikkelingen binnen het vakgebied en je vertaalt deze waar nodig naar onze organisatie. 

  • Intern vertegenwoordig jij het team actief en stimuleer jij de samenwerking met andere teams en sleutelfiguren binnen de organisatie.

Wat neem je mee?

  • Hbo+/ Wo werk- en denkniveau

  • Aantoonbare leidinggevende/ coördinerende ervaring

  • Kennis van het sociaal domein

  • Analytisch en financieel inzicht

 

Onze ideale kandidaat is een inspirerende en gedreven manager met oog voor ‘de mens achter de collega’. Je staat stevig in je schoenen en durft een standpunt in te nemen en voor jou geldt: afspraak is afspraak. Je creëert duidelijkheid over taken en rollen en maakt heldere afspraken over te behalen resultaten en stelt prioriteiten.

Onmisbare competenties voor deze functie zijn:

Koersvast veranderen: Jij bent in staat je aan te passen aan veranderende omstandigheden (omgeving, werkwijzen of mensen) met het oog op de te realiseren doelen of visie.

Ontwikkelen van medewerkers: De sterke en zwakker ontwikkelde vaardigheden van medewerkers inventariseren en analyseren. Je weet hun talenten te onderkennen en hun ontwikkelingsbehoeften vaststellen.

Samenwerken: Op effectieve wijze werk jij mee aan een gezamenlijk resultaat en draag jij bij aan het samenwerkingsproces en de harmonie.

Groepsgericht leidinggeven: Richting en sturing geven aan een groep; samenwerkingsverbanden tussen groepsleden stimuleren om doelstellingen te bereiken.

Resultaatgerichtheid: Concrete en gerichte acties ondernemen om beoogde doelstellingen te behalen of te overstijgen.

Organisatiesensitiviteit: Zich bewust tonen van de effecten van keuzes, beslissingen en/of activiteiten op de gehele organisatie en onderdelen daarvan.  

Politieke sensitiviteit: Zich kunnen verplaatsen in het politieke speelveld; de complexe belangen onderkennen waar stakeholders mee geconfronteerd worden; de politieke haalbaarheid van voorstellen kunnen inschatten. Politieke en bestuurlijke standpunten met het organisatiebelang kunnen verbinden.

Waar kom je te werken?

Team Maatschappelijke Ondersteuning en Zorg maakt het beleid voor het maatschappelijke domein. Dat doen we programmatisch en langs 4 lijnen: Meedoen, Zelfredzaamheid, Gezond en vitaal leven en Ontplooiing. Op deze gebieden liggen er prachtige ontwikkelopgaven binnen een grote stad als Venlo. We zijn dan ook ambitieus: we willen de goede dingen doen en in dialoog met de bewoners echt een verschil maken. Het team bestaat uit professionele beleidsadviseurs met een goed gevoel voor wat een bestuurder, de inwoners en de partners van de gemeente nodig hebben. We maken beleid van de voorbereiding tot en met de regie op uitvoering, monitoren, evalueren en stellen bij waar nodig. We zijn een betrokken club mensen die goed naar elkaar omkijkt: hulp van collega’s is altijd dichtbij.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten