Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance interim hoofd CIO-Office (0,6 FTE, zzp)

Geplaatst 28 jun. 2024
Project ID: YIS 9160931
Plaats
Groningen, Hybride
Uren
22 uur/week
Periode
11 maanden, 4 weken
Start: z.s.m.
Einde: 1 jul. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 4 jul. 2024 18:00

Voor de RUG (dus niet de gemeente Groningen) zijn wij op zoek naar een interim hoofd CIO-office voor 0,6 FTE. Het betreft tijdelijke ziektevervanging, dus de opdracht willen we stellen tot maximaal 1 juli 2025 en eerder afgerond indien de medewerker eerder weer aan het werk kan

Inzet: 0,6 FTE (20-24 per week)

Aangeboden uurtarief is all-in, exclusief BTW. Dit tarief geldt voor de duur van de opdrachtbevestiging en evt verlengingen daarvan.


In verband met langdurige ziekte zijn wij voor het Team CIO-Office van het Centrum voor Informatietechnologie (CIT) op zoek naar een enthousiaste en stimulerende manager.

Als interim hoofd CIO-office stimuleer je de ontwikkeling van zowel individuele medewerkers als het team. We staan voor een mooie uitdaging: het CIT bevindt zich in een verandertraject naar zelforganisatie en een agile-way-of-working.

We vinden het essentieel dat onze medewerkers en het team voortdurend groeien, zowel op het gebied van vakinhoudelijke expertise als persoonlijke vaardigheden die bijdragen aan een klantgerichte aanpak in nauwe samenwerking met de andere domeinen van het CIT. Jij hebt de kans om een dynamische omgeving te creëren waarin talent kan bloeien en waarin innovatie en samenwerking centraal staan. Je werkt nauw samen met een enthousiast team van 12 medewerkers (waarvan 5 extern worden ingehuurd) en stimuleert een flexibele en wendbare aanpak.

Het CIO Office adviseert en ondersteunt de directie en CIT-domeinen bij de uitvoering van service level management, kwaliteitsbeleid en RUG-breed security- en architectuurbeleid. Vanuit CIO Office wordt tevens het Project Management Office gevoerd, ter ondersteuning van directie en projectmanagers. We vinden het belangrijk dat het Team CIO-Office een plek is waar mensen met plezier werken. Als manager interim hoofd CIO-office geef je hier veel aandacht aan, want tevreden en gemotiveerde medewerkers zijn de sleutel tot succes.

Waaruit bestaan je werkzaamheden? In deze tijdelijke functie ben je HR-verantwoordelijk voor de medewerkers van het team en de doorontwikkeling van het team als geheel. Forming, Storming, Norming, Performing zijn voor jou bekende termen. Als interim hoofd CIO-office vind je het belangrijk om medewerkers te begeleiden naar eigenaarschap op team- en individueel niveau met als doel zelforganisatie. Dit doe je onder andere door regelmatig gesprekken te voeren met medewerkers en het team, te coachen in het nemen van regie op eigen ontwikkeling, in werving en selectie van nieuwe medewerkers en begeleiding bij ziekte en aandacht voor bijzondere gebeurtenissen. Waar nodig schakel je daarbij extra expertise in. Verder draag je bij aan de implementatie van het Strategisch Personeelsplan binnen het team. Tevens ben je de linking-pin tussen het team en het directieteam en zorg je voor een goede verbinding van het team met de domeinen van het CIT. Onder andere door de vertegenwoordiging van het team in de organisatie, bij het directieoverleg.

Als hoofd van het Team CIO-Office val je hiërarchisch onder de technisch directeur van het Centrum voor Informatietechnologie.

Organisatie

Het Centrum voor Informatie Technologie van de Rijksuniversiteit Groningen is het meest toonaangevende universitaire centrum in Nederland op het gebied van informatie en communicatietechnologie. Met ruim 300 medewerkers beheert het CIT de benodigde ITfaciliteiten en ondersteunende processen voor ongeveer 36. 000 studenten en 7.500 medewerkers van de RUG die wereldwijd tot de top 100 van universiteiten behoort.

Het CIT ondersteunt en faciliteert wetenschappelijk onderzoek en universitair onderwijs met innovatieve data- en IT-oplossingen, consultancy en training. Onze missie is ‘Onderwijs en onderzoek: ondersteund door innovatieve en betrouwbare IT’. Om iedere dag maximaal bij te kunnen dragen aan de strategische doelstellingen van de RUG werkt het CIT op een klantgerichte wijze met 23 zelforganiserende teams in vijf domeinen: Onderwijs, Onderzoek, Organisatiesystemen, Basiswerkplekken en Infrastructuur. Wij willen in onze dienstverlening toonaangevend, vakkundig en klantgericht zijn en werken volgens de principes van respect, collegialiteit, samen, fun, openheid en commitment.  


Wat verwachten wij van jou?

● Enkele jaren ervaring als leidinggevende aan professionals, bij voorkeur in een IT-omgeving

● Ruime ervaring met agile en ITIL-processen en in staat zijn om daarop visie te ontwikkelen

● Ervaring met teamontwikkeling en het begeleiden van cultuurveranderingen

● Coachend leiderschap

● Sparringpartner op tactisch niveau

● Uitstekende communicatie-, feedback- en samenwerkingsvaardigheden

● Organisatiesensitiviteit

● Ervaring met Agile-methodieken is een pré

● Goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten