Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance interim functionaris gegevensbescherming (zzp)

Geplaatst 27 sep. 2022
Project ID: YIS 9121330
Plaats
Dordrecht, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 3 okt. 2022
Einde: 26 mrt. 2023
Tarief
85 - 125 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 30 sep. 2022 12:00

Aantal uren: 36uur

Schaal: 12

Startdatum: zsm (in overleg), opdracht voor minimaal 3 maanden.

Maxtarief: €125,-

Let op: Op deze opdracht is Bring Your Own Device van toepassing.

 

Functionaris Gegevensbescherming Drechtsteden (interim)

Wegens het vertrek van onze huidige Functionaris Gegevensbescherming (FG) en een lopend onderzoek naar de inrichting van de FG-functie voor de Drechtstedenorganisaties zijn wij op zoek naar een interim FG.

 

Als Functionaris Gegevensbescherming (FG) ben je de onafhankelijke toezichthouder op de naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG),andere wet- en regelgeving en nationale bepalingen omtrent gegevensbescherming en het Privacy beleid voor de Drechtstedenorganisaties: de gemeenten Dordrecht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam, Zwijndrecht, Papendrecht, en de Omgevingsdienst Zuid-Holland-Zuid

Je vult integraal de taken conform artikel 39 Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in. Dit houdt o.a. in: informeren van de Drechtstedenorganisaties en toezicht houden op naleving AVG en andere relevante wetgeving. Je voert tevens je taken uit zoals benoemd in artikel 36 Wet Politie Gegevens (Wpg) en artikel 26f van de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens (Wjsg).

 

Je bent intern en extern aanspreekpunt voor betrokkenen (niet voor het uitoefenen van rechten van betrokkenen), adviseert vanuit de toezichthoudende rol over DPIA’s (Data protection impact assessment) en volgt recente ontwikkelingen en jurisprudentie op het gebied van Privacy. Uiteraard ben je de contactpersoon voor de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). 

 

Je voert je werkzaamheden onafhankelijk uit en ontvang je geen instructies. Je hebt toegang tot alle systemen en processen waarin persoonsgegevens een rol kunnen spelen en tot alle informatie, systemen en processen waarin privacygegevens een rol (kunnen) spelen. Je voert deze werkzaamheden uit voor de bestuursorganen van de gemeenten binnen de Drechtsteden. Je rapporteert direct aan de gemeentesecretarissen en de algemeen directeur van de Omgevingsdienst Zuid-Holland-Zuid.

 

Waar kom je te werken?

Je maakt onderdeel uit van het team Strategie en Control binnen het cluster Versterking Bestuur en Organisatie van de gemeente Dordrecht en brengt verslag uit van je werkzaamheden aan de clustermanager. Dit cluster is verantwoordelijk voor de regie op en coördinatie en ontwikkeling van strategische-, bedrijfsvoerings-, organisatorische- en financiële vraagstukken. Je werkt nauw samen met de adviseurs gegevensbescherming binnen de Serviceorganisatie Dordrecht en met de privacy coördinatoren van de aangesloten organisaties. Vanuit je onafhankelijke toezichthoudende rol heb je direct toegang tot de gemeentesecretarissen/ algemeen directeuren van de aangesloten organisaties.

 

Werk- en denkniveau

·     WO werk- en denkniveau

 

Aanvullende (vak)kennis

·     Opleiding (leergang functionaris gegevensbescherming of gelijkwaardig)

·     Aantoonbare (juridische) kennis van nationale en Europese privacywet- en regelgeving over gegevensbescherming

·     Ervaring binnen een overheidsorganisatie

·     Ervaring met werken binnen een (groot) samenwerkingsverband

·     Ervaring met het houden van toezicht/ controle vaardigheden

·     Kennis van het type verwerkingen binnen de organisatie

 

Competenties

·     Integer

·     Analytisch vermogen

·     Politiek-bestuurlijke sensitiviteit

·     Omgevingsbewustzijn

·     Gedreven en daadkrachtig

·     Resultaatgericht

·     Risicobewust

·     Onafhankelijk

·     Initiatief

 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten