Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Interim Concernmanager Ruimte (MT-lid) (zzp)

Posted Sep 21, 2022
Project ID: YIS 9121142
Location
Waddinxveen, Zuid-Holland
Timeline:
4 months
Starts: Oct 10, 2022
Ends: Jan 31, 2023
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Oct 7, 2022 2:00 PM

Startdatum: z.s.m. 

Aantal uur per week: 24-36

Duur opdracht: t/m 31/1/2023

Mogelijkheid tot verlenging: ja

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

 

Kenmerkend voor de gemeente Waddinxveen is dat in een relatief kleine gemeente hele grote ontwikkelingen plaatsvinden. Je gaat werken in een dynamische omgeving waar in een informele sfeer, met veel korte lijnen en weinig hiërarchie wordt samengewerkt. We zoeken mensen die denken in mogelijkheden. Mensen die verder kijken dan alleen hun eigen verantwoordelijkheid en integraal werken.

 

Voor de duur van 4 maanden zoeken wij een

 

         INTERIM CONCERNMANAGER RUIMTE (MT-LID)

van 1 oktober 2022 t/m 1 februari 2023 voor 24-36 uur per week

 

Zo maak jij het verschil

  • Je bent integraal manager van het ruimtelijk domein. Je zorgt voor het maken van resultaatgerichte afspraken met medewerkers en het monitoren en bijsturen van de prestatie. Je bent verantwoordelijk voor de gesprekscyclus met de medewerkers (functioneren en beoordelen). Je maakt leren, ontwikkelen en innovatie mogelijk, gericht op de toekomstbestendigheid en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Je coacht en faciliteert hen in hun ontwikkeling en in het vervullen van verschillende rollen. 
  • Als leidinggevende zorg je voor prioritering en vertaling naar opgaven, projecten en programma’s. Je stuurt en adviseert over het stellen van prioriteiten bij capaciteitsvraagstukken, in het licht van ‘going concern’ vs. opgaven. Je initieert, regisseert en bewaakt de inrichting en oplevering van complexe programma’s en projecten. Je levert een bijdrage aan het strategisch concernbeleid.
  • Je bent verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van jouw domein. Dit omvat onder meer het bewaken van de planning en control van de bedrijfsprocessen binnen het organisatieonderdeel, het uitvoeren van strategisch HRM en strategische personeelsplanning, informatiemanagement en procesmanagement.

 

 

Waar kom je te werken?

Een plek op de grens tussen stad en platteland. Een fijne plek om te wonen, te bezoeken en te ondernemen. Een gemeente waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn. 

 

We zijn een kleine organisatie met ongeveer 200 medewerkers. De lijntjes zijn daarom kort. We weten van elkaar dat we hard werken en verantwoordelijk zijn. Daarom krijg je van ons vertrouwen en de vrijheid. Vrijheid in hoe je je werk doet, maar ook waar en wanneer je dit doet.

 

Bij Waddinxveen sta jij op de eerste plek, want als jij goed werkt zijn onze inwoners tevreden. Wij kennen elkaar allemaal. Samen zijn wij Waddinxveen: Een fijne plek om te werken. 

 

Wil je een beeld krijgen van onze gemeente? Ga dan naar onze pagina, werkenbijdegemeentewaddinxveen

Gemeente Waddinxveen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het treinstation is op enkele minuten lopen afstand.

 

Over je aandachtsgebied

Binnen de gemeente hebben we vier aandachtsgebieden: Ruimte, Maatschappij, Bedrijfsvoering en Publieksplein. Aandachtsgebied Ruimte bestaat uit Ruimtelijk Beleid, Beheer Openbare Ruimte, Duurzaamheid en Gebiedsontwikkeling. Hoe je dit aandachtsgebied het best kan beschrijven? Hecht, betrokken en korte communicatielijnen. Er is geen sprake van vastomlijnde teams, wel van een intensieve samenwerking. Hiërarchie staat niet in ons woordenboek en we staan altijd voor elkaar klaar. 

 

Vraagstukken aandachtsgebied Ruimte

De groei van Waddinxveen brengt een aantal vraagstukken met zich mee. Er is een tekort aan passende en betaalbare woonruimte, voor onder meer starters. Voor wat betreft bereikbaarheid heeft Waddinxveen verschillende verkeersknelpunten. Bovendien bevinden bedrijven zich niet altijd op de meest wenselijke plek. Daardoor ontstaat er een spanning tussen bedrijvigheid en leefbaarheid. Een goede balans tussen woningbouw, maatschappelijke voorzieningen, een groene en gezonde leefomgeving, de energietransitie en bedrijvigheid is een blijvende uitdaging.

De openbare ruimte dicht bij huis en verder weg is niet overal even aantrekkelijk en voor iedereen toegankelijk. Natuur- en recreatiegebieden zijn nu nog te weinig met elkaar verbonden. Daarnaast is er in Waddinxveen overlast door afval.

 

Dit breng je mee

  • Je beschikt over inzicht en een duidelijke visie bij het maken van strategische keuzes en bent in staat mee vorm en richting te geven aan ons organisch ontwikkelproces naar een opgavegerichte netwerkorganisatie. Daarnaast ben je in staat om de impact van beleid op de lange termijn te overzien. 
  • Je bent in staat om jouw medewerkers te coachen en te faciliteren in hun ontwikkeling en in het vervullen van verschillende rollen naast hun functie. Je zet daarbij stevig in op het behalen van resultaten en weet je medewerkers daarbij te inspireren. 
  • Je beschikt over goede politiek-bestuurlijke sensitiviteit en weet goed met belangentegenstellingen om te gaan. 
  • Je bent een volwaardige gesprekspartner voor het bestuur.
  • Ook beschik je over een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen. Vanzelfsprekend ben je in staat een netwerk te onderhouden en de samenwerking met externe partners te optimaliseren.
  • Je hebt ruime ervaring binnen een vergelijkbare functie.  Bij voorkeur ben je bekend met organisatieontwikkeling en verandermanagement. 

 

Similar projects

+ Search all projects