Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance inspecteur technische hygiënezorg (zzp)

Geplaatst 16 apr. 2024
Project ID: YIS 9155474
Plaats
Dordrecht, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
8 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 2 mei 2024 11:00

Startdatum: z.s.m.

Inhuurperiode: tot in ieder geval einde van dit jaar

Uren: 36 uur

Schaal: 9

Richttarief: open


Ben jij een gedreven professional met een passie voor hygiëne en veiligheid? Heb je ervaring in het waarborgen van een gezonde omgeving en ben je klaar om je expertise toe te passen op verschillende locaties en evenementen? Dan is dit jouw kans om een verschil te maken als Inspecteur Technische Hygiënezorg bij GGD Zuid-Holland Zuid.   

Wat ga je doen?  

Als Inspecteur Technische Hygiënezorg speel je een cruciale rol bij het identificeren en aanpakken van situaties met een verhoogd risico op infecties. Je bent verantwoordelijk voor het toezicht op hygiëne op verschillende locaties, waaronder tatoeage- en piercingstudio's , zeeschepen, seksinrichtingen, opvanglocaties en diverse evenementen. Dit is een wettelijke taak die wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente.   


Elke locatie vraagt om een andere vorm van inspectie. Bij de tatoeage- en piercingstudio's,  schoonheidssalons, opvanglocaties en seksinrichtingen ligt de focus op het handhaven van de hygiënevoorschriften. Aan boord van een zeeschip ligt de nadruk op het controleren van de mate waarin ze voldoend aan de internationale gezondheidsregels. De kapitein van het schip ontvangt van jou een certificaat als alles op orde is. Ook adviseer je over het verlenen van vergunningen voor evenementen en zorg je ervoor dat de hygiëne op het evenement zelf op peil blijft.  

Je voert inspecties uit en geeft advies over het voorkomen van infectieziekten. Je werkt proactief om situaties met een verhoogd infectierisico te identificeren en aan te pakken, zoals onvoldoende handhygiëne of niet-hygiënisch voedselbereidingspraktijken. Door nauw samen te werken met relevante belanghebbenden, zoals gemeenten en instellingen, draag je bij aan het creëren van gezonde omgevingen voor iedereen.  

Je registreert gegevens, analyseert trends en draagt bij aan de ontwikkeling en verbetering van onze dienstverlening. Je speelt ook een actieve rol in beleidsontwikkeling en -uitvoering op het gebied van technische hygiënezorg en infectiepreventie. Als handboekbeheerder ben je verantwoordelijk voor het up-to-date houden van ons handboek, zodat alle relevante informatie altijd beschikbaar is voor ons team en onze partners. 

Wat breng je mee?  

  • Hbo werk- en denkniveau 

  • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift 

  • In het bezit van een rijbewijs B en eigen vervoer 

  • In het bezit van een certificaat voor SSC Scheepsinspecteurs of de bereidheid deze te halen 

  • In het bezit van een VCA-bewijs of de bereidheid dit te halen 

  • Ervaring in deze rol

Dit werk vraagt om een grote mate van flexibiliteit. Het werk is afwisselend door de variëteit in  locaties, maar ook door de grote diversiteit aan mensen en achtergronden waarmee je in aanraking komt. Je durft zaken aan de kaart te stellen en weet daarbij de juiste nuances aan te brengen. Dit vraagt om directieve en goede communicatieve vaardigheden. Met jouw oog voor detail en kennis van inspectiemethoden en hygiënevoorschriften draag je bij aan een gezondere samenleving!  

  

Waar kom je te werken?  

Je gaat werken binnen De Dienst Gezondheid & Jeugd (DG&J). Deze dienst is partner van de gemeenten en is zowel uitvoerder als specialist op het gebied van publieke gezondheid, aansturing van integrale jeugdgezondheidszorg, onderwijsdeelname en huiselijk geweld en ouderen- en kindermishandeling. Met het uitvoeren van deze (wettelijke) taken helpt de DG&J inwoners van jong tot oud mee te doen aan een gezonde en sociaal veilige samenleving in Zuid-Holland Zuid.  

 

Deze animatie laat goed zien wat de dienst voor gemeenten en inwoners kan betekenen. Meer informatie over de Dienst Gezondheid en Jeugd kan je vinden op onze website. 

Wie zijn wij? 

De GGD Zuid-Holland Zuid (ZHZ) adviseert gemeenten, scholen en instellingen en fungeert als schakel tussen overheid en gezondheidszorg en staat midden in de samenleving. We werken uitvoerend, adviserend en beleidsvoorbereidend. Er zijn ongeveer 100 medewerkers werkzaam bij de GGD ZHZ. Meer informatie kun je vinden op de website van de GGD ZHZ. 

Je gaat aan de slag in het team Algemene Infectieziektebestrijding, Gezondheid & Milieu. Je werkt nauw samen met de collega's Infectieziekte bestrijding en de deskundige infectiebestrijding. 

Ook werken we nauw samen met GGD West-Brabant.  

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten