Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance inkoper nieuwe website fusiegemeente (ZZP)

Geplaatst 22 dec. 2021
Project ID: YIS 9106720
Plaats
Voorne-Putten
Uren
8 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 17 jan. 2022
Einde: 17 jul. 2022
Tarief
Onbekend

Uiterste voorstel datum: 30-12-2021 12:00

Startdatum: Beschikbaarheid vanaf half januari 2022 tot en met april 2022 (eventueel optie voor verlenging mogelijk).

Uiterlijke startdatum: 1 februari zou nog kunnen, prettig als iemand eerder wel al wat uren kan maken ivm overdracht

Einddatum: april 2022

Het aantal uur per week is: 4-8 uur naar schatting. 

Mogelijkheid tot (volledig) thuiswerken? ja

Standplaats: Voorne aan Zee

Schaal: 10/11

 

Korte samenvatting:

De expertise om websites in te kopen via een aanbesteding ontbreekt. Inkoopkennis is er wel, maar de kennis waar op te letten als het gaat om websites niet. We zoeken dus iemand die eerder een nieuw CMS systeem heeft ingekocht voor een gemeente. Het leuke is dat er vanaf nul gekeken kan gaan worden omdat het een fusie-gemeente betreft!

 

1. Aanleiding

Met ingang van 1 januari 2023 fuseren de gemeenten Brielle, Westvoorne en Hellevoetsluis naar één gemeente Voorne aan Zee. De drie gemeenten zitten volop in de voorbereidingen hiervoor. Voor deze voorbereidingen is een plan van aanpak opgesteld. Met het vaststellen van dit plan van aanpak is tevens een opdracht geformuleerd om op basis van de toekomstvisie, de besturingsvisie, het dienstverleningsconcept en de I-Visie een voor iedereen toegankelijke website Voorne aan Zee te ontwikkelen en implementeren. Deze website moet niet alleen toegankelijk zijn en de genoemde visies ondersteunen, maar ook voldoen aan een groot aantal wet- en regelgevingen en voldoen aan de eisen met betrekking tot informatiebeveiliging.

 

Maar niet alleen de fusie vraagt wat anders van onze website. Ook de omgevingswet, de wet open overheid en digitale overheid vraagt om een website die dit ondersteunt. De afgelopen jaren veranderde er veel als het gaat om digitale dienstverlening.

 

Zowel de fusiezaken als al deze ontwikkelingen nemen we mee in het traject tot een nieuwe website Voorne aan Zee. Belangrijk in dit proces is het leggen van de juiste verbindingen tussen de visies, de wet- en regelgevingen, de veranderende rol van de gemeente en de techniek.

Een zorgvuldig proces is hier van groot belang. En dat start al met het opstellen van een programma van eisen voor deze website. Hiervoor is externe expertise nodig.

 

2. De opdrachtomschrijving 

“Stel in de periode januari 2022 tot maart 2022 op basis van de kernwaarden en uitgangspunten uit de Toekomstvisie, Besturingsvisie, het dienstverleningsconcept en de I-Visie, een gedragen programma van eisen, inclusief uitvoeringsplan voor de aanbesteding, op voor een website Voorne aan Zee i.o. dat voldoet aan alle wet- en regelgevingen, de omgevingswet, wet open overheid en openbare overheid. Begeleid vanuit inhoudelijke expertise in de periode maart 2022 t/m april 2022 op basis van dit PvE en het uitvoeringsplan de aanbesteding van het CMS systeem.”

De opdracht voeren we uit volgens de BOB-structuur. In 3 fasen van Beeldvorming, Oordeelsvorming en Besluitvorming willen we graag tot een programma van eisen komen. De opdracht splitsen we dan ook op in 3 stappen:

 

1- Beelden ophalen bij stakeholders over waar de nieuwe website Voorne aan Zee aan moet voldoen. Hiervoor is reeds een stakeholderanalyse beschikbaar. Ook benodigde documenten voor deskresearch zijn beschikbaar.

 

2- Werk het beeld uit in een eerste concept PvE en uitvoeringsplan met daarin een advies over de te maken keuzes en een voorstel voor wijze van aanbesteden. Dit wordt oordeelsvormend besproken met de belangrijkste stakeholders.

 

3- Werk de keuzes uit de oordeelsvormende fase uit tot een definitief programma van eisen en uitvoeringsplan en laat hierover besluiten.

 

3. Uitgangspunten

De nieuwe website Voorne aan Zee dient (minimaal):

 

  • Ondersteunend te zijn aan de Toekomstvisie, Besturingsvisie, Dienstverleningsconcept en de I-Visie.
  • Voor iedereen toegankelijke te zijn.
  • Te voldoen aan wet- en regelgevingen
  • Te voldoen aan de eisen met betrekking tot informatiebeveiliging.
  • De nieuwe omgevingswet en de wet open overheid en digitale overheid te ondersteunen.

 

4. Tijdlijn (op hoofdlijn)

December/Januari: offerte uitvraag bij drie bureaus

Januari: Start geselecteerde bureau beeldvorming

 

Februari: Concept PvE gereed voor oordeelsvorming

Februari/maart: Besluitvorming PvE en gereed voor aanbesteding

Maart/April: Aanbesteding (uitgaande van meervoudig onderhands)

April-december: Implementatie website

December: Lancering website Voorne aan Zee

 

Bij de keuze voor het bureau, worden enkele criteria meegewogen. In de offerte ontvangen we een onderbouwing over de wijze waarop het bureau voldoet aan onderstaande criteria:

 

  • Kennis van- en aantoonbare ervaring met gelijksoortige opdrachten.
  • Kennis van- en aantoonbare ervaring met ontwikkelen, aanbesteden en implementeren van
  • Gemeentelijke websites. Beschikbaarheid vanaf half januari 2022 tot en met april 2022 (eventueel optie voor verlenging mogelijk).

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten