Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance inkoopadviseur (zzp)

Geplaatst 15 feb. 2023
Project ID: YIS 9128666
Plaats
Ridderkerk, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 1 apr. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 22 feb. 2023 12:00

Startdatum (gewenst): Z.s.m/ uiterlijk: 1 april.

Einddatum: 31 december 2023.

Optie tot verlenging: Nog onduidelijk.

Min/max aantal uur per week: Minimaal 32 en maximaal 36 uur per week.

Mogelijkheid tot thuiswerken: Ja.

Vaste werkdagen gewenst / vereist: Woensdag is handig om op kantoor te zijn, merendeels in Barendrecht.

Schaal CAR UWO: 11

Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring: 4 jaar.

Must haves (knockouts)

 Ruime ervaring als Inkoopadviseur binnen overheid;

 Zelfstandig inkooptrajecten kunnen begeleiden van begin tot eind.

Pré's

 Ervaring met inkopen binnen het sociaal domein.

Wanneer is inhurend manager tevreden aan het einde van de interim-opdracht:

 Wanneer de Inkoopadviseur met succes en zelfstandig zijn/haar aanbestedingstrajecten heeft afgerond.

 Wanneer de Inkoopadviseur zich heeft opgesteld als professioneel sparringspartner naar de rest van het team Inkoopadvies.

Procedure

Datum terugkoppeling inhurend manager: Donderdag 23 februari.

Wanneer gesprekken: In de week van 27 februari.

Locatie gesprekken: Barendrecht.


Wat ga je doen als inkoopadviseur?

Het team Inkoopadvies (9 medewerkers) koopt niet zelf in maar ondersteunt de inkopende en aanbestedende collega’s elders in onze BAR-organisatie. De BAR-organisatie koopt in voor de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk en voor de eigen organisatie.

Als inkoopadviseur ga jij voornamelijk aan de slag met het adviseren over en begeleiden van inkooptrajecten. Daarin bestaat je werk vooral uit het toepassen van het aanbestedingsrecht en het inkoop- en aanbestedingsbeleid. Zo nodig draai jij ook je hand niet om voor het meeschrijven aan bijvoorbeeld een aanbestedingsleidraad in een aanbestedingsprocedure.

Wij vinden het maatschappelijk verantwoord inkopen heel belangrijk. In jouw advies- en begeleidingstaak besteed jij daarom ook aandacht aan onder meer lokaal en duurzaam inkopen.

Naast het advies en begeleidingswerk is ook het uitvoeren van rechtsmatigheidscontroles een belangrijk onderdeel van ons werk. Deze controles vormen weer de basis voor het toepassen van verbeteringen in onze werkprocessen.

Wat vragen we van je?

Onze inkoopadviseurs zijn vaak de spil in inkoop- aanbestedingsprocedures en hebben veel contact met interne klanten. Je bent daarom gericht op samenwerking en het behalen van resultaten. Je handelt vanuit een inhoudelijke, professionele basis; houdt rekening met de wensen en belangen van je klant en weet te overtuigen als dat nodig is.

Je durft af te wijken van de gebaande paden en zie het als een uitdaging om aanbestedingen op een innovatieve manier in de markt te zetten.

Vanzelfsprekend ben je daarnaast communicatief vaardig, integer en politiek- en organisatiesensitief.

Je beschikt over een afgeronde, relevante hbo-opleiding. Ervaring met inkopen en aanbesteden bij een overheidsbedrijf en kennis van de aanbestedingswetgeving is gewenst. Heb je tevens het diploma NEVI 1 (of zelfs NEVI 2), dan heb je streepje voor.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten