Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance inkoopadviseur (zzp)

Geplaatst 19 okt. 2022
Project ID: YIS 9122488
Plaats
Lelystad, Flevoland
Uren
24 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 31 okt. 2022
Einde: 28 feb. 2023
Tarief
0 - 105 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 28 okt. 2022 12:00

Startdatum:                   z.s.m. (onder voorbehoud van het kunnen overleggen van een VOG)

Duur opdracht:             circa 4 maanden

Aantal uren week:         24 uur

Inschaling:                    10a Gemeenten Cao

 

Ben jij…..

een gedreven adviseur en verbinder en snap jij wat nodig is voor een succesvolle inkoop? Doorzie jij de processen en rollen die horen bij inkoop en beschik je over de nodige juridische kennis van wetgeving en regelgeving van inkoopprocessen?

 

Dan zoeken wij jou!

 

Het team Juridische Zaken

Het team Juridische Zaken maakt onderdeel uit van het domein Bedrijfsvoering en Ontwikkeling en bestaat uit diverse clusters op het gebied van advies, bezwaar en beroep en inkoop. Het team heeft een sterk verantwoordelijkheidsgevoel voor het maatschappelijke belang en de organisatie. Er heerst een open en professionele cultuur waar veel ruimte is om elkaar te ontmoeten en te leren kennen. Het team is een juridisch expertisecentrum, met veel kennis en ervaring. Binnen het team ben je actief in het cluster KCI (Kennis Centrum Inkoop) dat zich bezig houdt met Inkoop. Het KCI is het inkoop technisch expertisecentrum binnen de organisatie.

 

Wat ga je doen?

Als inkoopadviseur ben je verantwoordelijk voor het inkoopbeleid gemeente breed en het (Europees) aanbestedingsbeleid van de gemeente Lelystad. Je stelt samen met de opdrachtverantwoordelijken, in multidisciplinaire teams, de inkoopbehoefte vast. Vanuit het inkoop- en aanbestedingsbeleid waarborg je de juridische kwaliteit conform de geldende wet- en regelgeving.

 

Je onderhoudt contacten met interne behoeftestellers en leveranciers, kent de ontwikkelingen op de markt en brengt deze gevraagd en ongevraagd in. Je adviseert over de te volgen inkoopprocedures en over de ontwikkelingen binnen je vakgebied, waaronder duurzaamheid en circulariteit. In samenwerking met de interne behoefte stellers draag je bij aan het realiseren van onze organisatiedoelstellingen en vertaalt deze in inkoopdocumenten. 

 

Je zorgt voor de (juridische)advisering op het gebied van inkoop en levert, gevraagd en ongevraagd, advies aan het managementteam. Ook draag je bij aan het (door)ontwikkelen van het inkoopbeleid en het ontwikkelen van hulpmiddelen voor de organisatie voor aanbesteden en risicobeheersing.

 

Verder:

 • stel je een aanbestedingskalender op;
 • maak je de inkoopresultaten inzichtelijk en stuur je hierop met je collega’s;
 • ben je scherp op verbeteringen op het gebied van inkoopprocessen en -contracten en manieren om beter samen te werken met stakeholders;
 • draag je bij aan de verdere opzet en inrichting van contractbeheer en -management binnen de gemeentelijke organisatie.

 

Dit vragen we van je…

 • minimaal een hbo+ werk- en denkniveau;
 • in het bezit van Nevi 1 & 2 of vergelijkbaar;
 • een privaatrechtelijke juridische opleiding is een pré;
 • gedegen, praktische en aantoonbare kennis van en ervaring met de Aanbestedingswet 2012, Europese regelgeving op het gebied van inkoop en aanbesteding, de Gids Proportionaliteit en privaat- en bestuursrechtelijke aspecten van inkoop en aanbestedingen bij publiekrechtelijke organisaties;
 • kennis van relevante zaken zoals het contractrecht, privacyregelgeving etc.;
 • kennis van en ervaring met het zelfstandig uitvoeren van complexe aanbestedingstrajecten in het fysieke domein en of sociale domein;
 • kennis van en ervaring met (implementatie van) Contractbeheer en -management.

 

Jouw competenties zijn: analytisch | advies en communicatief vaardig | pro-actief | klant- en resultaatgericht | samenwerkend | overtuigingskracht.

Maar bovenal zoeken wij een leuke collega die van een grapje houdt, begaan met de collega’s is en ondernemend is.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten