Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance inkomensconsulent (zzp)

Posted Dec 14, 2022
Project ID: YIS 9125397
Location
Venlo, Limburg
Timeline:
5 months
Starts: Jan 2, 2023
Ends: May 31, 2023
Hours/week
32 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Dec 23, 2022 9:00 AM

Startdatum: 2-1-2022

Duur opdracht: 31-5-2022

Uur: 24 tot 36 uur, dagen en tijden in overleg

Inschaling: 9

Tarief: €70

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Gemeente Venlo

De gemeente Venlo heeft circa 100.000 inwoners, 1.000 medewerkers en behoort tot de 100.000+ gemeenten. De gemeente omvat meerdere stadsdelen, zoals in het westen aan de overkant van de rivier de Maas Blerick en in het zuiden Tegelen en Belfeld en in het Noorden de dorpen Arcen, Lomm en Velden. De gemeente trekt wereldwijd de aandacht met haar inspanningen op het gebied van circulariteit, waarbij ze zich onderscheidt door de toepassing van de cradle to cradle-filosofie. Uitgangspunten die ook vertaald zijn naar bedrijfsvoering en organisatie De kern van het idee is dat grondstoffen zonder kwaliteitsverlies kunnen worden hergebruikt. Het nieuwe stadskantoor - een fantastische werkplek - is daar een perfect voorbeeld van. Duurzame ontwikkeling, sociaal ondernemerschap, people, planet, prosperity, diversiteit en meerwaarde. Allemaal begrippen die aansluiten bij deze visie.

De gemeente Venlo is een moderne, ambitieuze organisatie die volop in ontwikkeling is en bouwt aan de ontwikkeling van de stad en het verbeteren van de dienstverlening aan de inwoners. De ontwikkeling is gericht op verbetering van de bestuurlijke en ambtelijke aansturing, klantgerichter opereren, meer integraal werken en meer ruimte en verantwoordelijkheid aan de medewerkers te geven.


Team rechtmatigheid Sociaal Domein

Binnen het Team Rechtmatigheid Sociaal Domein werk je samen met ± 40 collega’s, verdeeld over de clusters aanvragen, onderhoud, en kwaliteit. Ook de uitkeringsadministratie is gekoppeld aan dit team. Van al onze medewerkers verwachten we dat zij resultaatgericht zijn en dat zij samenwerken met collega’s, met maatschappelijke organisaties en andere gemeenten. Tevens verwachten wij dat zij betrokken zijn bij de klant, de organisatie en naar de collega’s.

Voor ons team zijn we op zoek naar de collega’s die breed inzetbaar zijn en een bijdrage leveren aan de werkzaamheden van het team.

 

Werkzaamheden

Dit ga je doen:

 • Je beheert een eigen caseload.

 • Je voert gesprekken met statushouders die in onze gemeente gehuisvest zijn/worden, in het kader van voorlichting, advisering en rechtmatigheid.

 • Je geeft informatie over onze inkomensregelingen (denk hierbij aan algemene en bijzondere bijstand in het kader van de Participatiewet en overige minimaregelingen).

 • Je werkt samen met maatschappelijk ondersteuners in het kader van de inkomensregelingen waar men recht op heeft.

 • Je beoordeelt aanvragen algemene en bijzondere bijstand, en helpt de statushouder hiermee op weg.

 • Je werkt binnen het cluster statushouders samen met de werkcoaches en inburgeringsregisseurs aan het einddoel dat statushouders economisch, maatschappelijk en sociaal zelfredzaam worden.Het gewenste profiel

Competenties en vaardigheden

 • Je bent cliëntgericht, kwaliteitsgericht en dienstverlenend.

 • Je hebt affiniteit met verschillende culturen/achtergronden.

 • Je kent de wet‐ en regelgeving waarmee wij werken, zoals de participatiewet en de wet inburgering.

 • Je bent een analytisch denker en proactief

 • Je hebt tenminste HBO werk/denkniveau

 • Relevante werkervaring als inkomensconsulent en bij voorkeur ervaring met Suites voor het Sociaal Domein

 • Beheersing relevante talen (waaronder Arabisch) is een pré

 


Similar projects

+ Search all projects