Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance inkomensconsulent (zzp)

Geplaatst 1 apr. 2022
Project ID: YIS 9112362
Plaats
Panningen
Uren
32 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 11 apr. 2022
Einde: 1 nov. 2022
Tarief
0 - 65 €/uur

Inkomensconsulent bij de gemeente Peel en Maas

Startdatum: z.s.m

Duur opdracht: 6 maanden met kans op verlenging

Uren per week: 28-36 uur

Tarief: indicatie € 55-60

Geschikte kandidaten worden direct onder de aandacht gebracht, de vacature kan dan ook eerder gesloten worden.

 

Jouw nieuwe functie

Je maakt als consulent Inkomen samen met 26 andere collega’s deel uit van het cluster Werk en Inkomen. Samen met de collega’s van de clusters Jeugd en Onderwijs en Zorg en Ondersteuning vormen jullie het team Werk, Inkomen, Jeugd en Zorg (WIJZ) waar “integraal werken” de maatstaaf is. Vanwege o.a. de uitkeringsaanvragen van Oekraïense vluchtelingen (mbv tolken), zoeken we uitbreiding van ons team.

 

Je behandelt de (uitkerings)aanvragen en heronderzoeken. Daartoe verricht je intakegesprekken waarin je de hulpvraag analyseert. Je geeft voorlichting en begeleidt klanten in de afwikkeling van hun aanvraag om bijstand. Op basis van je analyse onderzoek je de mogelijkheden en neem je een besluit op de aanvraag.

Daarnaast bereid je de beslissingen voor tot terugvordering en verhaal van ten onrechte of te veel verstrekte uitkeringen, of tot verhaal op derden.

 

Ons ideaal

  • De ideale kandidaat vindt het leuk om zaken tot op de bodem uit te zoeken, kan prima analyses maken, is goed op de hoogte van de sociale wetgeving en handelt naar de geest van de wet. Heeft affiniteit met de doelgroep, is communicatief vaardig en staat ook in moeilijke gesprekken haar of zijn mannetje.
  • Is in het bezit van HBO werk- en denkniveau en heeft minimaal 2 jaar relevante werkervaring.
  • Kennis van Suite is een pré.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten