Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance information security officer ISO (zzp)

Geplaatst 26 feb. 2024
Project ID: YIS 9149932
Plaats
Lisse
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 26 aug. 2024
Tarief
59 - 75 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 15 mrt. 2024 16:30

Functieschaal 9.

Periode is 6 maanden met kans on verlenging

Uren per week: 36,00

Standplaats: Lisse

Max tarief: € 68,50

Startdatum inzet: z.s.m.

Werken als ISO bij HLTsamen

Als onze nieuwe ISO ben jij een cruciale speler in het veld van onze informatieveiligheid. Het is jouw primaire aandachtsgebied. Daarbij ben je gericht op zowel onze interne bedrijfsvoering, als op het externe dreigingslandschap van onze organisatie.

In de praktijk:  

  • Geef je samen met je directe collega’s, de CISO, TISO en PO’s, invulling aan projecten binnen ons gegevensbeschermingsplan, waaronder het schrijven van verschillende security gerelateerde beleidsstukken;

  • Rapporteer je periodiek en direct aan de CISO over de mate waarin we voldoen aan de (wettelijke) eisen aan informatiebeveiliging;  

  • Geef je gevraagd en ongevraagd advies aan onze organisatie en de CISO over informatiebeveiliging; 

  • Bevorder je het bewustzijn over informatiebeveiliging binnen onze gemeenten en bij je collega’s;

  • Geef je vorm aan het Information Security Management System en zorg je voor de juiste invulling ervan; 

  • Behandel je beveiligingsincidenten; 

  • Onderhoud je contacten met organisaties als de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten, Informatiebeveiligingsdienst, het Nationaal Cyber Security Centrum en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en binnen onze regionale verbanden.

Dit ben jij 

Jij voelt je intrinsiek verantwoordelijk voor een digitaal veilige werkomgeving. Je weet waar je het over hebt en kan de vinger op de zere plek leggen. Daardoor ben je in staat om aandacht te vragen en urgentie te creëren. En om met zowel de bestuurlijke als de ambtelijke organisatie draagvlak te organiseren. Anderen kijken op een positieve manier naar je op. Je staat met je voeten in de klei en anticipeert op ontwikkelingen, zowel inhoudelijk als in de organisatie. Je hebt een goed gevoel voor onderlinge verhoudingen en gedragingen van mensen. Daarbij kan je wet- en regelgeving goed vertalen naar beleid en maatregelen. Je bent in staat vraagstukken zelfstandig en proactief op te pakken, maar weet ook wanneer het tijd wordt om andere te betrekken en grenzen te stellen. 

Verder breng je mee 

  • hbo-/wo-werk- en –denkniveau;  

  • Specialisatie op het gebied van informatiebeveiliging en/of ervaring met het werken in een gemeentelijke organisatie werkt in je voordeel. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten